Рубрики НовиниСофт

Уряд підтримав законопроєкти про швидке розмитнення легкових автомобілів прямо у «Дії»

Опубликовал
Вадим Карпусь

Нещодавно прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що в Україні буде полегшено та пришвидшено процедуру розмитнення автомобілів. Тоді планувалося додати таку можливість прямо в «Дію». Сьогодні Мінцифра заявила, що уряд підтримав відповідний законопроєкт, та розповіла, як він допоможе побороти корупцію в митній галузі.

Зазначається, що користувачі зможуть прямо в додатку «Дія» самостійно розрахувати точну вартість митних платежів за формулою. І це можна буде зробити ще навіть до покупки автомобіля. Формула охоплює незмінні характеристики авто: об’єм, тип і потужність двигуна, вік та ексклюзивність.

Для подання митної декларації достатньо ввести VIN-код автомобіля, а розрахунок всіх платежів буде здійснюватися автоматично. Сплатити всі необхідні платежі також можна буде в прямо в додатку протягом 5 хвилин. Після розмитнення автомобіль можна буде зареєструвати в Україні за допомогою декількох кліків в додатку «Дія».

Додатково зазначається, що проєкт також передбачає звільнення від оподаткування автомобілів з електричними двигунами та меншу ставку для авто з гібридними двигунами.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Щоб все це стало реальністю, залишилося лише дочекатися остаточного ухвалення ВРУ та підписання президентом відповідного закону. Раніше йшлося, що полегшену процедуру швидкого розмитнення автомобілів через «Дію» планують запустити до 1 липня.

30 травня Кабмін вніс до ВРУ законопроєкт №7418, яким пропонує повернути мита на ввезення в Україну авто для власного користування. Їх скасували після початку повномасштабного російського вторгнення. У пояснювальній записці йдеться про те, що нині багато людей зловживають «нульовою» ставкою та оформлюють автомобілі преміумкласу вартістю понад 1 млн грн.

Disqus Comments Loading...