Новини Новини 15.03.2022 о 19:36 comment views icon

В застосунку «Повітряна тривога» з’явилося налаштування гучності, нульовий трафік та окремий Telegram-канал

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Ajax Systems та stfalcon.com повідомили про оновлення застосунку «Повітряна тривога» для швидкого інформування українців про тривоги до версії 2.2. Серед ключових нововведень — можливість регулювати гучність сповіщень про початок і завершення тривоги, нульовий трафік В застосунку «Повітряна тривога» з'явилося налаштування гучності, нульовий трафік та окремий Telegram-каналВ застосунку «Повітряна тривога» з'явилося налаштування гучності, нульовий трафік та окремий Telegram-каналМобільні оператори в Україні не зніматимуть мегабайти за користування застосунком «Повітряна тривога», а також єдиний Telegram-канал «Повітряна тривога», що дублює всі сповіщення застосунку.

Налаштування гучності сповіщень

У версії 2.2. з’явилась можливість регулювати гучність сигналу про початок і завершення тривоги, якщо це необхідно.

Користувачі iOS (iPhone) можуть вимкнути критичні сповіщення та отримувати інформацію про тривоги на рівні звичайних сповіщень. Для цього:

  1. Зайдіть у «Налаштування»
  2. Знайдіть застосунок «Тривога!» та відкрийте його налаштування
  3. Натисніть «Сповіщення»
  4. Вимкніть «Критичні сповіщення»

Після цього звук сирени лунатиме на тому ж рівні гучності, що й всі інші звуки телефону. Зауважте, що в такому випадку застосунок не зможе ігнорувати режими тиші та сну.

Користувачі телефонів Android можуть регулювати сигнал у самому застосунку. Для цього:

  1. Відкрийте вкладку «Налаштування». Якщо ви не бачите вкладки «Налаштування» у застосунку, оновіть його до останньої версії.
  2. Встановіть комфортний рівень звуку.
  3. Щоб вимкнути сигнал потрібно натиснути на сповіщення про тривогу. Після цього відкриється застосунок та вимкнеться звук сповіщення.

Мобільні оператори в Україні забезпечили нульовий трафік для застосунку «Повітряна тривога»

Оператори lifecell, Kyivstar і Vodafone не зніматимуть з рахунків клієнтів мегабайти за користування застосунком «Повітряна тривога». Для застосунку встановлено безліміт.

Онлайн-курс Product Management in IT від Web Academy.
Пройдіть повний цикл створення продукту — від генерації та валідації продуктової проблеми до аналізу користувачів, метрик і створення завдань для розробників. Знижка у розмірі 10% доступна при використанні промокоду "ITC".
Інформація про курс

«Повітряна тривога» тепер має Telegram-канал

В Ajax Systems повідомляють, що отримали багато запитів на API застосунку «Повітряна тривога», проте з питань безпеки відмовляється ділитися доступом до софту. Натомість в команді вирішили запустити єдиний Telegram-канал https://t.me/air_alert_ua, який приймає сигнали від застосунку «Повітряна тривога» і миттєво публікує повідомлення про початок та завершення тривог у різних областях України. Інформація надходить безпосередньо від обласних адміністрацій України, тому є одним із найбільш оперативних каналів інформування.

У каналі публікуються виключно повідомлення про початок і завершення тривоги в окремих областях і територіальних громадах України. Підписники можуть відстежувати тривоги одночасно у всіх областях і територіальних громадах, які доступні у застосунку «Повітряна тривога». Канал може бути корисним інструментом для регіональних телеканалів, радіостанцій, ЗМІ, а також розробників інтерактивних карт чи інших сервісів, що інформують населення про повітряні тривоги.

Сповіщення застосунку «Повітряна тривога» та у Telegram-каналі — це додаткова можливість отримати сигнал тривоги. Серед інших можливостей — канали сповіщень про тривоги. Наприклад, можна підписатися на обласну адміністрацію у Telegram. Список адміністрацій: https://bit.ly/3tn5wAD.

Завантажити застосунок «Повітряна тривога»:

Сповіщення про повітряну тривогу в Android

Днями Google у співпраці з українським урядом також запровадила власну систему сповіщення про повітряну тривогу для всіх телефонів на Android.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: