Рубрики Новини

Вартість Apple за день зросла на $191 мільярд і встановила новий рекорд на фондовому ринку — Bloomberg

Опубликовал
Катерина Даньшина

Капіталізація Apple досягла рекордних показників 10 листопада.

Ринкова вартість найдорожчої компанії світу зросла на 190,9 мільярда доларів, що є найбільшим показником за всю історію компаній, зареєстрованих у США. Дещо м’якіші, ніж очікувалось, дані інфляції підтримали фондові ринки в усіх напрямках. 

Стрибок Apple затьмарив відповідні показники Amazon у розмірі 190,8 мільярда доларів у лютому, згідно з даними, зібраними Bloomberg.

Графіка: Bloomberg

На Apple, ринкова капіталізація якої після стрибка на 8,8% у четвер склала 2,34 трильйона доларів, тепер припадає чотири з п’яти рекордних щоденних приростів.

Акції компанії цього року впали на 17%.

English For IT: Communication.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Наприкінці жовтня Apple відзвітувала про доходи за четвертий квартал, у яких виторг склав 90,1 мільярда доларів, а прибуток на акцію — 1,29 долара (обидва показники вищі за очікування аналітиків Волл-стріт) — у період, коли інші технологічні гіганти почуваються не так добре.

Показники практично всіх підрозділів Apple (включаючи iPhone, Mac, послуги та пристрої) демонстрували зростання в порівнянні з минулим роком – за винятком iPad. Однак, попри зростання в річному обчисленні, виторг від продажів iPhone у четвертому кварталі виявився нижчим за прогнозовані цифри.

Є припущення, що iPhone 14 та iPhone 14 Plus не виправдовують очікувань Apple щодо “звичайної” лінійки, при цьому більшість покупців віддають перевагу 14 Pro та 14 Pro Max. Телефони Pro мають швидший процесор, модернізовану систему камер та новий інтерфейс Dynamic Island. Квартал включав лише продаж iPhone 14, 14 Pro і 14 Pro Max протягом 8 днів; більша версія Plus була випущена лише через кілька тижнів.

Apple скорочує виробництво iPhone 14 Plus на 90% через слабкий попит (через 2 тижні після старту продажів)

Джерело: Bloomberg

Disqus Comments Loading...