Рубрики Новини

Відсутність української локалізації та просідання нижче 30 fps – що не так з некст-ґен версією Witcher 3

Опубликовал
Андрей Русанов

Оновлення наступного покоління Witcher 3 вийде 14 грудня. CD Projekt Red вже продемонструвала геймплей некст-ґен версії, але завжди можна знайти більше подробиць. Джерело Analista De Bits пролило ще трохи світла на те, чого слід очікувати від оновлення графіки The Witcher 3 на PS5 у порівнянні графіки на різних версіях консолі Sony.

Хороша новина полягає в тому, що The Witcher 3 на PS5 явно виглядає набагато краще, ніж на PS4 – впадає у вічі краще освітлення, відбиття, тіні та маса інших покращень. Час завантаження гри зменшився майже вдесятеро. Однак режим трасування променів дозволяє грати лише з відносно низькою роздільною здатністю та падінням частоти до 30 к/с.

Некст-ген патч The Witcher 3 на PS5 містить два візуальні режими – трасування променів та продуктивності. Режим трасування променів пропонує динамічні 1440p, при цьому середня роздільна здатність не набагато перевищує 1080p (близько 1188p). Режим трасування променів націлений на 30 к/с, але у жвавих районах, таких як міста, можуть виникати часті тремтіння та падіння на 1-3 кадри. Проте реальний ігровий процес все одно виглядає плавно. Що стосується режиму «Продуктивність», то це динамічний (дуже динамічний) 4K, при якому найчастіша роздільна здатність становить лише близько 1548p. Продуктивність у цьому режимі теж не ідеальна – при частоті 60 к/с трапляються просідання до 50 к/с.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

Не можна заперечувати, що версія The Witcher 3 наступного покоління має кращий вигляд за оригінал, але оглядачі вважають, що можна було додати ще кілька візуальних опцій. Однією з них міг би бути середній режим графіки зі стабільною частотою 30/40 к/с без трасування променів, який би дозволив наблизити дозвіл до реального 4K.

Українські користувачі незадоволені відсутністю української локалізації у оновленні третього «Відьмака» та інших релізах CD Projekt Red – таких, як майбутній сюжетний додаток для Cyberpunk 2077 (обурення стосується й непідтвердженої наявності російської локалізації в останньому). Активісти закликають до бойкоту компанії.

Подібні заяви виглядають дещо дивно стосовно гри, що вийшла 7 років тому і підтримується такий довгий час виключно ентузіазмом та волею виробника. При цьому CD Projekt Red проводить безплатне стажування для українських студентів, а також давно припинила продажі в росії та білорусі. Також варто зазначити, що існує величезна кількість ігор та інших культурних творів, що досі не перекладені українською мовою і конструктивна робота полягає у діалозі з їхніми видавцями та зусиллями, спрямованих на створення перекладу.

Крім покращеної графіки, некст-ген оновлення «Відьмак 3» на ПК, Xbox Series X/S та PS5 додасть елементи, що натхненні серіалом Netflix, квести та інші особливості геймплею. За день до офіційного виходу некст-ген версія Witcher 3 набрала на Metacritic 97 балів на основі 12 рев’ю критиків.

Канал вже випустив аналогічний порівняльний ролик для Xbox Series S | X, PS5 і PC.

ОНОВЛЕННЯ: Сайт gamedev.dou.ua поцікавився в CD Projekt Red їхньою позицією щодо українських та російських локалізацій ігор, і компанія не забарилася з відповіддю:

«Команда локалізації CD PROJEKT RED завершила роботу над виправленням некстегн-патчу The Witcher 3: Wild Hunt ще у 2021 році. Це було зроблено ще до війни.

Щодо локалізації наших ігор українською мовою. Зараз можемо лише сказати, що готуємо дещо протягом певного часу, і ми поділимося подробицями про це, коли будемо готові це зробити.

Водночас ми хотіли б підкреслити, що припинили співпрацю з будь-якими російськими компаніями й заблокували продаж ігор в Росії, і ми залишаємося вірними своїй позиції в цьому питанні».

 

Джерела: wccftech, ElAnalistaDeBits

Disqus Comments Loading...