Рубрики НовиниАвто

Volkswagen підтвердила розробку «базової» електроплатформи, спеціально для китайського ринку. Ціляться в сегмент до $20000

Опубликовал
Юрій Орос

Volkswagen окреслила план зміцнення своїх позицій у Китаї за допомогою абсолютно нової платформи для доступних електромобілів з цінником нижче $20 тис. Платформа базуватиметься на місцевих компонентах.

Про це повідомив керівник китайського підрозділу концерну Ральф Брандштеттер під час відкриття нового центру розробки та закупівель електромобілів — Volkswagen Group China Technology Company (VCTC) у місті Хефей. Очікується, що інвестиції в розмірі близько 1,1 млрд доларів у VCTC дадуть змогу створити понад 2 000 робочих місць, передає INSIDEEVs.

Volkswagen розробить нову платформу початкового рівня, специфічну для Китаю, яка наразі відома під назвою A Main Platform. Основна увага приділяється зниженню витрат, частково коштом використання ще більшої частки місцевих компонентів, ніж у випадку з поточним виробництвом моделей на базі MEB в Китаї (ID.3, ID.4, ID.6 і ID.7).

Нова платформа буде створена на основі Модульного набору інструментів для електроприводу (MEB) і, як очікується, буде готова у 2026 році — приблизно на третину раніше, ніж передбачалося — завдяки VCTC.

Курс Full-stack developer від Mate academy.
Fullstack developer вміє працювати як з фронтендом, так і з бекендом сайта. Закінчуйте з нами курс Full-stack developer та отримуйте можливість гарно заробляти!
Отримати знижку на курс

Ральф Брандштеттер пояснив, що китайський ринок електромобілів дуже «чутливий до ціни», що вимагає оптимізації витрат. Наразі бренд Volkswagen перестав бути найбільш продаваним брендом у Китаї (BYD випередив VW наприкінці 2022 року), здебільшого через зниження продажів бензинових автомобілів.

Зниження цін на модель Volkswagen ID.3 в Китаї вже дало змогу VW збільшити обсяг продажів з середніх 2 200 одиниць на місяць до близько 10 000 на місяць (у липні-жовтні). Нова платформа націлена на сегмент початкового рівня з ціновим діапазоном від $19 570 (140 000 юанів) до 170 000 юанів ($23 760).

Планується представити чотири моделі на новій платформі. Крім того, починаючи з 2026 року, Volkswagen сподівається випустити ще дві повністю електричні моделі, розроблені у партнерстві з XPeng. Загалом це шість нових моделей.

Disqus Comments Loading...