Рубрики НовиниWTF

«Чорний список» Ілона Маска — з ким ворогував мільярдер у 2024 році

Опубликовал
Андрій Русанов

«Я кілька разів вистрілив собі в ногу? Так. … Я думаю, що я не повинен робити твіти після 3:00 ночі», — сказав Ілон Маск про свою звичку до різких постів у соціальних мережах в інтерв’ю BBC у квітні 2023 року. Скандальний мільярдер розуміє свою схильність до нестриманих висловлювань, яка іноді призводить до суперечок. Історія словесних нападок Маска є значно довшою, але ось з якими мільярдерами він «воював» у 2024 році.

Марк Цукерберг, голова Meta ($181 млрд)

Цього року Ілон Маск повернувся до ідеї двобою між ним та Цукербергом. Фактично, минулого року обидві сторони відмовилися від цього з різних причин.

«Якби тільки Цукерберг був таким крутим (зітхання). Я пропонував битися з ним у будь-якому місці, у будь-який час, за будь-якими правилами, але все, що я чую, — це цвіркуни», — написав Маск 15 травня.

Марк Цукерберг не прокоментував цей випад.

Сем Альтман, керівник OpenAI ($2 млрд)

Альтман разом з Маском заснував OpenAI у 2015 році. Але розбіжності у поглядах на те, як повинна розвиватися OpenAI, вбили між ними клин. У лютому Маск подав позов проти OpenAI та Альтмана зі звинуваченням у порушенні некомерційної місії проєкту через партнерство з Microsoft. Але потім він відкликав позов, обіцяючи розповісти про це пізніше.

Онлайн-інтенсив "Causal Modeling — причини, наслідки та кореляція" від robot_dreams.
Опануйте розробку каузальних моделей на практиці з експертом Кремнієвої долини, щоб самостійно виконувати обчислення причинно-наслідковості мовою Python.
Приєднатись

Альтман залишався ввічливим, коли публічно відповідав на закиди Маска. У березні керівник OpenAI сказав у подкасті Лекса Фрідмана, що вважає позов Маска бентежливим і очікує, що Маск матиме «більше співчуття» до амбіцій OpenAI.

«Не так давно Ілон божевільно говорив про запуск ракет, коли люди сміялися над цією думкою, тому я думаю, що він мав би більше співчуття до цього», — сказав Альтман Фрідману.

Марк К’юбан, зірка бізнесового реаліті-шоу «Акулячий танк» ($7,46 млрд)

К’юбан сперечався з Маском з багатьох тем, починаючи з різних поглядів на корпоративне різноманіття, справедливість та інклюзивність до різних думок щодо президента Байдена.

«Марк К’юбан відчайдушно намагається продемонструвати свою «чесноту», але його лицемірство нікого не переконує», — писав Маск у січні.

Одного разу Маск назвав К’юбана «расистом» у дописі X за підтримку корпоративної ініціативи DEI з квотами для різних соціальних груп. Пізніше він видалив пост.

«Якби Байден був м’ясоїдним зомбі, якому залишилося жити 5 секунд, де після переобрання Земля занурилася б у 1000-річну темряву, я все одно проголосував би за нього», — Марк К’юбан», — написав Маск.

«Мені весело проводити спаринги з Ілоном. Він любить тролити, і я теж», — сказав К’юбан. «У мене з ним немає проблем».

Маккензі Скотт, колишня дружина Джеффа Безоса ($38,6 млрд)

У березні Маск розкритикував Маккензі Скотт за її благодійність.

«Надбагаті колишні дружини, які ненавидять свого колишнього чоловіка» повинні бути внесені в список «Причин загибелі західної цивілізації», — написав Маск 6 березня. Пізніше він видалив допис.

Мелінда Гейтс, колишня дружина Білла Гейтса ($13,3 млрд)

Схоже ставлення у Маска й до Мелінди Гейтс, після того, як вона підтримала Байдена на майбутніх виборах президента.

«Можливо, це крах західної цивілізації», — написав Маск 20 червня.

Вінод Хосла, інвестор OpenAI ($7,7 млрд)

На відміну від інших представників цього списку, венчурний капіталіст Вінод Хосла першим зачепився до Маска.

«Як кажуть, якщо ви не можете впроваджувати інновації, судіться, і ось що ми тут маємо. Старий Ілон будував би з нами, щоб досягти тієї самої мети», — висловився Хосла після позову Ілона маска до OpenAI.

«Вінод не знає, про що він говорить», — відповів Маск.

Але Хосла не закінчив на цьому. Кілька днів потому він дав Маску, який часто розміщує та репостить меми, спробувати «власні ліки», та висміяв xAI.

Ілон Маск сам дає собі рецепт що робити, але, схоже, не слідує йому:

«Якщо ви збираєтеся твітнути щось, що може бути суперечливим, збережіть це як чернетку, а потім подивіться на це наступного дня та вирішіть, чи хочете ви все ще це твітнути».

Джерело: Business Insider

Disqus Comments Loading...