Xiaomi раніше за Apple представила бездротову гарнітуру змішаної реальності — Wireless AR Glass Discovery Edition важить усього 126 г

Опубликовал
Андрей Русанов

Віртуальна, доповнена та змішана реальність – захопливі світи, яким нерідко бракує обчислювальної потужності та продуманих концепцій застосування. Попри неоднозначну ситуацію на ринку Xiaomi представила Wireless AR Glass Discovery Edition – компактну гарнітуру, що використовує той же процесор Snapdragon XR2 Gen 1, що і Quest Pro. Компанія заявляє, що ці «сонячні» окуляри пропонують елегантний спосіб поєднати цифровий та реальний світи, не вимагаючи фізичного підключення до смартфона.

Виготовлена ​​з магнієво-титанового сплаву та деталей із вуглецевого волокна, гарнітура важить 126 г. Її оснащено виготовленою на замовлення кремнієво-кисневою анодною батареєю, яка, за словами Xiaomi, знизить фізичне навантаження на користувача (при цьому поширена думка, що понад 100 г – все ще занадто багато для тривалого носіння).

Гарнітурау оснащено парою дисплеїв microOLED з високою щільністю пікселів, підключених до двох призм, що скеровують світло. Компанія заявляє про зменшення втрати яскравості у порівнянні з іншими аналогами, за пікової яскравості 1200 ніт. Для повного занурення пристосовані передні лінзи електрохромні, що автоматично затемняються, коли потрібно сфокусуватися на віртуальному світі.

Поліпшене відстеження рук забезпечує нову форму взаємодії користувача із віртуальними об’єктами. У концептуальному відео користувач вимикає розумне освітлення, клацаючи віртуальним перемикачем, що знаходиться у повітрі.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Поява цих окулярів AR також є частиною планів Qualcomm щодо використання платформи Snapdragon Spaces для поліпшення пристроїв змішаної реальності. Гарнітура Xiaomi у поєднанні із сумісним пристроєм, таким як новий Xiaomi 13, обіцяє досить низьку затримку, щоб користувач не помітив відсутності дроту. Компанія заявляє, що тісно співпрацюватиме з розробниками, щоб прискорити появу гідного середовища AR. На жаль, не сказано жодного слова про ціну або доступність пристрою.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...