Рубрики НовиниСофт

YouTube Music і Premium лише за рік здобули 30 млн нових підписників — їхня загальна чисельність сягнула 80 млн

Опубликовал
Володимир Скрипін

YouTube Music та Premium показують дуже непогані темпи зростання — всього за рік стримінгові сервіси Google додали ще 30 мільйонів нових преміальних передплатників і тепер мають 80 млн на двох, повідомляє Variety. Востаннє Google ділився статистикою у вересні 2021 року, коли чисельність підписників YouTube Music і Premium сягнула 50 млн.

Ці нові цифри вказують, що цьогоріч YouTube Music і Premium зростають навіть швидше, ніж роком раніше — у тогорічному звіті повідомлялося, що лише за рік YouTube Music та Premium разом залучили ще 20 мільйонів підписників. Google не повідомляє детальної статистики щодо платних передплат YouTube, тому невідомо, яку частку з цих 80 мільйонів складають передплати YouTube Music та скільки приходиться на Premium (музичний сервіс є частиною преміальної підписки). Ба більше, сюди також входять безплатні пробні передплати, що своєю чергою ще сильніше розмиває статистику.

Якщо порівнювати YouTube Music з основними суперниками, більші за нього лише беззаперечний лідер ринку Spotify, Apple Music, а також Amazon Music та сервіс Tencent. У жовтні Spotify повідомляв про 195 мільйонів платних підписників, що є колосальною перевагою. Сервіс Apple Music, якщо довіряти нещодавній оцінці Midia, має 78,6 млн підписників, а Amazon Music та сервіс Tencent — близько 68,1 млн кожен.

Можна пригадати, що офіційний запуск YouTube Music і Premium відбувся у 2018 році (спершу YouTube Music, а зразу після нього Premium). За три роки YouTube виплатив $50+ млрд авторам контенту. У цю суму входять $6+ млрд, які платформа виплатила музичній індустрії з липня 2021 року по червень 2022 року. Нещодавно керівництво найпопулярнішої відеоплатформи зважилося на безпрецедентний крок та запропонувало цілих 45% від продажів реклами для авторів коротких відео YouTube Shorts, які щоденно збирають понад 30 мільярдів переглядів по всьому світу.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Щоб краще розуміти теперішні реалії варто відзначити ще кілька деталей: минулого кварталу Google не виправдав прогнози щодо прибутку, зокрема через YouTube — дохід від реклами на платформі знизився на 2%, до $7,07 млрд. Незадовго до публікації фінансового звіту за квартал компанія анонсувала значне підвищення вартості сімейної передплати YouTube Premium в США та низці інших країн (Україна не потрапила у цю хвилю) — на 25%, з $17,99 до $22,99 на місяць. А незадовго до цього YouTube експериментував з обмеженням відео високої якості 4K передплатою Premium та показував окремим користувачам 5-10 рекламних оголошень (без можливості пропуску) перед відео замість двох.

Disqus Comments Loading...