Рубрики НовиниСофт

YouTube розблокував Трампа — якраз до передвиборчої кампанії. Раніше обмеження з акаунтів експрезидента США зняли Meta та Twitter

Опубликовал
Катерина Даньшина

Відсьогодні YouTube знімає обмеження з акаунта експрезидента США Дональда Трампа, запроваджені після штурму Капітолія 6 січня 2021 року.

Тобто акаунти Трампа розблоковані на всіх трьох основних платформах — якраз напередодні його кампанії на виборах 2024 року. Раніше його облікові записи відновили Meta та Twitter.

У 2021 році тодішній генеральний директор YouTube Сьюзен Войчицькі заявила, що обмеження Трампа буде скасовано, коли «ризик насильства в реальному світі зменшиться». Обліковий запис не видалили, але заборонили завантажувати нові відео.

«Ми ретельно оцінили нинішній ризик насильства в реальному світі, зважуючи це з важливістю збереження можливості для виборців у рівній мірі почути думку головних національних кандидатів напередодні виборів. Цей канал і надалі підпадає під дію нашої політики, як і будь-який інший акаунт на YouTube», — каже віцепрезидент YouTube з громадської політики Леслі Міллер.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

YouTube заявив, що його групи довіри та безпеки проаналізували такі фактори, як «попередження державних органів безпеки» та «насильницьку риторику на різних платформах», щоб визначити, коли знизився цей ризик. 

На момент виходу статті обліковий запис Трампа на YouTube має понад 2,6 мільйона підписників.

Джерело: CNBC

Disqus Comments Loading...