YouTube заблокував старе відео Стерненка з російськими полоненими для показу на території рф — на прохання роскомнадзору

Опубликовал
Катерина Даньшина

Йдеться про відео, яке показує як російські військові здаються у полон, опубліковане на каналі журналіста та активіста Сергія Стерненка ще у 2022 році.

Найцікавіше те, що ролик заблокований за скаргою роскомнадзора — тож фактично модератори YouTube продовжують співпрацювати з російськими регуляторами, зважаючи на їхні заяви, як на щось цінне.

Ще одна проблема — YouTube, як і Google продовжують просувати російський контент українцям. З 2014 року, коли росія анексувала український півострів Крим та розпочала війну на сході України, українські автори та користувачі неодноразово звинувачували Google у привілеюванні російського контенту над українським в українському сегменті YouTube. Також було кілька скандалів з помилковими блокуваннями каналів українських авторів на платформі. У березні 2022-го українські блогери запустили в соцмережах флешмоб #YouTubeKyiv зі скаргами на те, що українським сегментом YouTube керує «московський офіс» та закликали Google якомога швидше відкрити представництво у Києві.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест
Disqus Comments Loading...