За 7 годин українці зібрали понад 206 млн гривень на дрони-камікадзе RAM ІІ UAV, які виробляються на основі українського безпілотника «Лелека-100»

Опубликовал
Володимир Скрипін

На масовані російські обстріли 10 жовтня українці, які відомо, відповіли посиленими донатами на Збройні сили України. Так от, попри потужні DDoS-атаки на банки mono Лачена, Притули й Стерненка в межах збору “Українська лють” за 7 годин українці від старту збору, українські компанії та друзі України разом зібрали на дрони-камікадзе RAM ІІ UAV понад 206 000 000 грн. Тобто, наразі темпи навіть вищі, ніж у збору-рекордсмена «Народний Байрактар».

Станом на момент виходу новини тільки на банки mono зібрано:

Як зазначив Притула, станом на 19:00 зібрано понад 206 млн грн (близько 5,6 млн доларів США). І ця сума не остаточна, адже збір триває (він триватиме до завтра до 12.00) і поки що темпи не сповільнюється. Українці непереможні, тож продовжуємо підтримувати ЗСУ та конвертувати лють у правильному напрямку.

Щодо дронів-камікадзе RAM ІІ UAV, це баражуючий боєприпас на базі українського БПЛА «Лелека-100» від компанії DEVIRO. Він запускається за допомогою катапульти та може перебувати у повітрі до 55 хвилин. Максимальна дальність польоту становить 60 км. RAM II UAV несе бойову частину масою 3 кг і має точність 1 метр. Дрон може комплектуватись різними типами боєголовок залежно від місії:

Онлайн-курс "Стратегічний маркетинг" від Laba.
Навчіться збільшувати ROI компанії, відстежувати тренди просування та завойовувати нові ринки завдяки комплексній маркетинговій стратегії.
Програма курсу і реєстрація
  • термобаричною (для знищення цілей усередині будівель та малої броньованої техніки),
  • бронебійною (для ураження броньованих цілей на суші та на морі),
  • осколково-фугасною (для ураження живої сили противника на відкритій місцевості).

Чому вирішили збирати кошти на дрони-камікадзе RAM II — пояснює ось це відео, яке опублікував Сергій Притула:

“Минулого тижня ми організували виїзд спеціалістів вузького профілю на одну з ділянок фронту, де розвідка дружньої бригади дала кілька цілей на вибір. Обрали для ураження ворожий зенітно-ракетний комплекс «Оса».

Особливо принизливим є той факт, що згаданий ЗРК якраз заточений на те, щоб збивати повітряні цілі. Тепер ця «Оса» вже не вжалить ні наші дрони, ні наші БПЛА, ні наші вертольоти.

Тому таких дронів нам треба. Щоб у вогні бавовни палала і техніка і жива сила!

Судячи з усього, з цього збору вийдуть не тільки дрони, але й…
Ні, ну ось так зразу я вам все не викладу;)))!

Донатьте, друзі!”

Disqus Comments Loading...