За знайдену в ChatGPT помилку можуть заплатити до $20 000 – OpenAI запускає програму винагород за пошук вразливостей у ШІ-системі

Опубликовал
Катерина Даньшина

OpenAI запроваджує спеціальну програму грошових виплат для людей, які повідомляють про недоліки безпеки, вразливості чи інші проблеми в системі ШІ.

Участь у програмі можуть взяти як експерти з безпеки, так і звичайні люди, що полюбляють досліджувати технології. За помилку можуть заплатити від $200 до $20 000 – в залежності від «серйозності» знахідки. Оброблятиме звернення та здійснюватиме виплати платформа Bugcrowd.

Подібні програми вже реалізовували великі технологічні компанії, такі як Google та Apple. Перша у 2019 році виплатила загалом $6,5 млн людям за знайдені помилки (винагорода за одну досягла аж $201 337). Тоді як Apple пішла далі й запропонувала до $2 млн кожному, хто виявить «проблеми, які обходять спеціальний захист режиму блокування».

ChatGPT у минулому місяці стикався з проблемами конфіденційності, коли випадково «засвітив» заголовки чатів сторонніх людей. За кілька днів після цього користувач Twitter написав, що знайшов понад 80 секретних плагінів під час злому чатбота.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Однак за джейлбрейки та неправильні чи негативні відповіді ChatGPT винагороду навряд надаватимуть. Своїм оголошенням OpenAI намагається сказати, що піклується про конфіденційність і безпеку, але також уточнює, що «не може передбачити те, як люди використовуватимуть ці технології в реальному світі».

Disqus Comments Loading...