Заборона на продаж Apple Watch у США набула чинності. Apple подала апеляцію

Опубликовал
Вадим Карпусь

Патентна суперечка між компаніями Apple і Masimo, що продовжується, привела до того, що Комісія з міжнародної торгівлі США (ITC) заборонила імпортувати й продавати в США моделі Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra Series 2.

Минулого тижня Apple припинила продаж цих розумних годинників на своєму сайті й через роздрібні майданчики, але сподівалася, що адміністрація Байдена накладе вето на рішення ITC. Цього не сталося, і з 26 грудня набула чинності заборона на імпорт і продаж годинників Apple Watch, в яких використовується технологія вимірювання рівня кисню в крові, що порушує патентні права Masimo. Ця функція вперше з’явилася в Apple Watch Series 6 у 2020 році. Після ретельних консультацій Торгова представник США Кетрін Тай вирішила не скасовувати заборону, і рішення ITC стало остаточним 26 грудня.

У Apple заявили, що «категорично не згодні» з таким рішенням і вживають заходів, щоб відновити продаж. Представник Apple уточнив, що компанія оскаржила заборону в Апеляційному суді Федерального округу США у Вашингтоні.

Експерти припускають, що подання апеляції Apple продовжить винесення «остаточного» вердикту ITC у цій справі ще приблизно на рік.

Онлайн-курс Recruiter від Mate academy.
Обирайте курс Recruiter та ставайте високооплачуваним спеціалістом! Навчання відбувається онлайн та ідеально підходить для новачків!
Отримати знижку на курс

Apple також працює над оновленням програмного забезпечення, яке могло б уникнути подальшого порушення патентів Masimo. Але в Masimo заявляють, що проблема також пов’язана з апаратним забезпеченням і вимагатиме глибших змін.

Джерело: reuters

Disqus Comments Loading...