Рубрики НовиниАвто

Застосунок Uber пропонуватиме поїздки на роботаксі Waymo у Фініксі

Опубликовал
Катерина Даньшина

Це вперше Uber пропонує автономні поїздки без водіїв — з часів, коли відмовився від власного роботаксі.

Uber об’єднався з Waymo і тепер пропонуватиме поїздки на роботаксі під час замовлення в категоріях UberX, Uber Green, Uber Comfort або Uber Comfort Electric (якщо авто вільне і перебуває у зоні обслуговування) — із вівторка функція запрацювала у Фініксі.

Користувачі можуть відмовитися від пропозиції безпілотного авто на користь транспорту з водієм, або дещо змінити налаштування — і тоді застосунок пропонуватиме вам роботаксі частіше.

Як і в інших поїздках, вартість проїзду на роботаксі Waymo буде визначена попередньо. Коли авто під’їде — його можна розблокувати натисканням спеціальної кнопки у додатку Uber, а коли сядете в салон — натисніть іншу для того, щоб стартувати.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Пасажири Waymo отримають доступ до цілодобової служби підтримки Uber.

«Очікуємо, що кількість людей-водіїв і безпілотних авто на платформі Uber зростатиме пліч-о-пліч протягом тривалого часу, оскільки ми продовжуємо масштабувати гібридну глобальну мережу, яка поєднує обидва способи», — пише у блозі генеральний директор Uber Дара Хосровшахі.

Waymo пропонує автономні поїздки у Фініксі з 2020 року, але партнерство з Uber потенційно залучить більше клієнтів. За словами компанії, її роботаксі здійснюють понад 10 000 поїздок в міському районі Фінікса щотижня.

Раніше Waymo, яка належить Alphabet, отримала дозвіл на повноцінну роботу у Сан-Франциско і там може отримати певну фору над конкурентною Cruise, в якої днями забрали дозвіл через наїзд на пішохода.

Disqus Comments Loading...