Новини Авто 27.10.2023 о 17:32 comment views icon

Застосунок Uber пропонуватиме поїздки на роботаксі Waymo у Фініксі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Застосунок Uber пропонуватиме поїздки на роботаксі Waymo у Фініксі

Це вперше Uber пропонує автономні поїздки без водіїв — з часів, коли відмовився від власного роботаксі.

Uber об’єднався з Waymo і тепер пропонуватиме поїздки на роботаксі під час замовлення в категоріях UberX, Uber Green, Uber Comfort або Uber Comfort Electric (якщо авто вільне і перебуває у зоні обслуговування) — із вівторка функція запрацювала у Фініксі.

Користувачі можуть відмовитися від пропозиції безпілотного авто на користь транспорту з водієм, або дещо змінити налаштування — і тоді застосунок пропонуватиме вам роботаксі частіше.

Застосунок Uber пропонуватиме поїздки на роботаксі Waymo у Фініксі

Як і в інших поїздках, вартість проїзду на роботаксі Waymo буде визначена попередньо. Коли авто під’їде — його можна розблокувати натисканням спеціальної кнопки у додатку Uber, а коли сядете в салон — натисніть іншу для того, щоб стартувати.

Пасажири Waymo отримають доступ до цілодобової служби підтримки Uber.

«Очікуємо, що кількість людей-водіїв і безпілотних авто на платформі Uber зростатиме пліч-о-пліч протягом тривалого часу, оскільки ми продовжуємо масштабувати гібридну глобальну мережу, яка поєднує обидва способи», — пише у блозі генеральний директор Uber Дара Хосровшахі.

Waymo пропонує автономні поїздки у Фініксі з 2020 року, але партнерство з Uber потенційно залучить більше клієнтів. За словами компанії, її роботаксі здійснюють понад 10 000 поїздок в міському районі Фінікса щотижня.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Раніше Waymo, яка належить Alphabet, отримала дозвіл на повноцінну роботу у Сан-Франциско і там може отримати певну фору над конкурентною Cruise, в якої днями забрали дозвіл через наїзд на пішохода.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: