Рубрики Новини

ЗМІ: Apple розпочне виробництво MacBook у В’єтнамі у 2023 році

Опубликовал
Катерина Даньшина

За даними Nikkei Asia, Apple вироблятиме деякі свої MacBook у В’єтнамі, починаючи з 2023 року. Компанія планує вивести своє виробництво за межі Китаю, аби уникнути торговельної напруженості між азійською країною та США, а також збоїв у ланцюжках постачань, пов’язаних з обмеженнями через Covid-19.

Повідомляється, що в серпні Apple вела переговори про перенесення частини виробництва Apple Watch, MacBook і HomePod до В’єтнаму. Її партнер Foxconn може почати збирати MacBook в країні вже в травні.

Apple виробляє від 20 до 24 мільйонів MacBook щороку. За інформацією Nikkei Asia, компанія з Купертіно протягом двох років планувала перенести виробництво до В’єтнаму.

Виробничі партнери компанії вже виготовляють кілька iPhone в Індії, а також ведуть переговори про виробництво AirPods.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Тим часом генеральний директор Apple Тім Кук зобов’язався купувати чипи американського виробництва на новому заводі Taiwan Semiconductor Manufacturing в Аризоні. TSMC будує два заводи в штаті: перший планується відкрити у 2024 році, а інший – у 2026 році.

Загалом, як і для інших технологічних компаній, 2022 рік був непростим для Apple. Завод у Чженчжоу, який також називають “iPhone City”, був змушений припинити роботу в жовтні після спалаху COVID-19 відповідно до суворої “zero-covid” політики Китаю. Деяких працівників Foxconn закрили на території заводу на кількаденний карантин з обмеженими запасами провізії: ті почали втікати з території, а згодом вийшли на пікети.

 

Аналітики кажуть, що заворушення в Китаї вплинуть на грудневий квартал Apple, історично найбільший квартал компанії, який посилюється сезоном святкових покупок. Очікується, що через протести компанія недоотримає майже 6 мільйонів iPhone 14 Pro.

Disqus Comments Loading...