Рубрики Технології

Rivian після низки невдач почав реорганізацію та звільнив директора з виробництва

Опубликовал
Максим Григор'єв

Після досить успішного старту, коли кілька місяців тому акції Rivian були розміщені на біржі, компанія втратила $1,59 млрд. у 2022 році. Падіння вартості акцій змусило автомобільну компанію розпочати реорганізацію.

Реформи в Rivian почалися зі звільнення начальника виробництва Чарлі Мванги. Інформація про його звільнення підтверджує Bloomberg, посилаючись на внутрішню електронну пошту. Новим головним операційним директором Rivian стане Френк Кляйн, який раніше обіймав цю посаду в Magna Worldwide Inc.

Також у рамках внутрішньої реорганізації компанії було ухвалено рішення розділити її на дві частини. Один із відділів займеться тільки фургонами для Amazon, а інший – виробництвом пікапа R1T та електрокросовера R1S.

Гендиректор Rivian Ар-Джей Скаріндж підтвердив, що багато співробітників підпорядковуватимуться новому керівнику виробництва. Серед відділів, що переходять під підпорядкування Кляйну – інженерний та старший виробничий персонал.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

«Це ключовий час для нашої компанії, що росте, і все це відбувається в особливо складних умовах. У нас хороші позиції для довгострокового успіху, однак ми маємо постійно аналізувати, як ми функціонуємо».

Ар-Джей Скариндж, генеральний директор Rivian

Rivian боролася з нестачею постачання та проблемами з виробництвом: у першому кварталі 2022 року було вироблено 2553 автомобілі, але клієнтам доставили лише 1227. Компанія не має дилерської мережі та працює зі споживачами безпосередньо. На старті Rivian називала себе конкурентом Tesla, але через різні прорахунки акції впали більш ніж на 70%.

Disqus Comments Loading...