Новости Новости 26.10.2021 в 15:07 comment views icon

Бабель: Новим мобільним застосунком Ощадбанку займається OpenWay, яка має російське коріння, менеджмент і офіс у Санкт-Петербурзі [Оновлено: банк все заперечує]

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Ощадбанк готується до запуску оновленого мобільного застосунку для інтернет-банкінгу, який на замовлення українського державного банку розробляє компанія OpenWay — у неї російське коріння, менеджмент і офіси в Москві та Санкт-Петербурзі, повідомляє українське інтернет-видання «Бабель.

Оновлено: Ощадбанк повідомив ITC.ua, що не співпрацює з компаніями з РФ, а OpenWay Technologies Ltd має кіпрську юрисдикцію. Наводимо повний текст заяви Ощадбанку нижче.

У відповідь на запит з понад 10 запитань про співпрацю з компанією OpenWay пресслужба Ощадбанку спромоглася  за кілька днів видати коротку відповідь лише на одне з них, йдеться в матеріалі «Бабель». У банку підтвердили факт співпраці з OpenWay.

«Співпрацю з компанією OpenWay Technologies Ltd. (Кіпр) Ощадбанк розпочав у 2010 році, уклавши договір на придбання програмного забезпечення WAY4 для побудови власного процесингового центру. Ця компанія входить до міжнародної європейської групи компаній OpenWay, штаб-квартира якої розташована в Бельгії».

Ощадбанк

Систему дистанційного банківського обслуговування OpenWay WAY 4 використовують банки в усьому світі. Серед найбільших клієнтів — Raiffeisen Bank International, Банк Астани, Альфа-Банк у Білорусі та найбільший російський Сбербанк Росії.

Група компаній OpenWay має офіси в різних країнах і багато дочірніх підрозділів: OpenWay Technologies, OpenWay Systems, «Опенвей рішення» та інші. За інформацією «Бабелю», компанією багато років керують російські топменеджери (глава правління — Андрій Веренінов), а головний технологічний центр компанії базується в Санкт-Петербурзі. Саме цей офіс, за інформацією джерела інтернет-видання на банківському ринку, займається розробкою нового додатка Ощадбанку. Згідно із сайтом OpenWay, компанія в Санкт-Петербурзі називається OpenWay Service. Саме ця компанія,  за інформацією російських ЗМІ, стала переможцем тендеру на розробку російської «Національної системи платіжних карток», до якої згодом залучили колишнього гендиректора «Опенвей Сервіс» Антона Коритова.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

До анексії, у 2013 році, OpenWay впровадила для Ощадбанку систему багатоканального обслуговування, у 2017-му — додаток «ОщадPay» для безконтактної оплати з технологією NFC.

Що кажуть в Ощадбанку з приводу співпраці з OpenWay

«Ощадбанк не співпрацює з компаніями з Російської Федерації. Компанія OpenWay Technologies Ltd., яка згадується в ЗМІ як підрядник та розробник нового мобільного додатку банку, має кіпрську юрисдикцію. Вона належить до  міжнародної групи компаній OpenWay, штаб-квартира якої знаходиться в Бельгії. Ця група складається з понад 800 розробників у 20 країнах світу, що надають послуги банкам та процесинговим компаніям у 80 країнах світу. Клієнтами групи є провідні міжнародні компанії, такі як Nexi (найбільша платіжна компанія в Європі), Mastercard Processing, Raiffeіsenbank тощо.

Крім того, зауважуємо, що окрім OpenWay Technologies Ltd. у розробці нового мобільного застосунку Ощадбанку беруть участь міжнародна компанія Alty, знаний розробник веб- та мобільних застосунків. В портфелі її робіт застосунок Monobank та «Приват24» для бізнесу. За маркетинг застосунку відповідає один з визнаних лідерів українського маркетингу – компанія Fedoriv Marketing Agency, яка реалізувала 201 успішний проект у 13 країнах світу. Активну участь у розробці застосунку бере й внутрішня команда розробників Ощадбанку, що відповідає за процесинг»

пресслужба Ощадбанк

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: