Новости Новости 04.02.2022 в 14:28 comment views icon

«Нова пошта» відкрила у Дніпрі повністю автоматизований термінал з роботами — він може обробляти до 26 тис. посилок на годину

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

«Нова пошта» повідомила про запуск у Дніпрі сучасного автоматизованого термінала з роботами — термінал отримав назву ДАО (Дніпро. Автоматизація. Оперативність) та є найбільшим інфраструктурним об’єктом компанії у Дніпропетровському регіоні. Термінал дозволить удвічі прискорити обробку посилок в регіоні та забезпечить 500 нових робочих місць, повідомляють у компанії.

Термінал оснащений автоматизованим обладнанням нідерландської MHS Global та литовської
Equinox. Він здатен обробляти 26 тис. посилок на годину, а після введення додаткової лінії сортування навесні цього року загальна потужність підвищиться до 36 тис. посилок на годину.

Це другий за своєю потужністю об’єкт «Нової пошти» після київського, який пропускає 50 тис. посилок на годину.

Основна лінія для сортування посилок у коробках до 30 кг має два яруси. Для збору посилок з усіх поверхів встановлені спіральні вертикальні жолоби (так звані «мушлі»), якими посилки рухаються донизу. Далі відправлення потрапляють на спеціальні телескопічні конвеєри, які заїжджають безпосередньо в кузов автомобіля. Встановлено 29 таких конвеєрів для завантаження та 14 для вивантаження. Вони допомагають автоматизувати цей процес та зменшити час перебування посилки на терміналі.

Для сортування дрібних відправлень до 2 кг використовується окрема автоматизована лінія литовської компанії Equinox, яка обробляє 10 тис. посилок на годину. У квітні буде встановлена ще одна додаткова сортувальна лінія такої потужності. На вантажній частині терміналу ДАО використовуються робовізки. Це роботи українського виробництва SBR для переміщення вантажів, які компанія почала використовувати ще минулого року. Вони перевозять 300 кг на собі, і ще 1000 кг можуть тягнути за собою.

На терміналі створено 500 робочих місць. Він працює цілодобово у 4 робочі зміни. На ДАО сортуватимуться посилки та вантажі для 108 населених пунктів Дніпропетровської, Харківської та Донецької областей.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Будівництво терміналу, загальною площею 18 тис. кв. метрів, тривало трохи більше як рік. Інвестиції «Нової пошти» в об’єкт складають до 28,5 млн євро, із яких 13 млн євро від ЄБРР.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: