Новости Новости 07.12.2021 в 14:55 comment views icon

Українські студенти винайшли мініатюрний трекер велосипедів WheelKeep, який дозволяє отримувати сповіщення та відстежувати байк у мобільному додатку

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Українські студенти Павло Герман та Ілля Волков створили пристрій WheelKeep, який врятує велосипеди від крадіжок. Вони вже стали переможцями українського відбору щорічної програми Red Bull Basement, які зі своєю ідеєю вирушать на глобальний фінал у Стамбул. Цей проєкт — це вже майже готовий стартап, а технології, котрі вони розробляють, з наступного року можуть з’явитися у веломагазинах по всій Україні.

Red Bull Basement — глобальний івент, який дає можливість студентам-інноваторам змінювати життя навколо за допомогою технологічних рішень. Протягом вересня і жовтня команди із 44 країн подали 4041 заявку для участі. Кожна — з унікальним баченням розв’язання проблем зі сфер освіти, змін клімату, студентського життя, тіла і розуму, кар’єри та багатьох інших. Серед майже 200 українських заявок журі конкурсу обрали трьох фіналістів. А головного переможця визначило глобальне журі — ним став проєкт WheelKeep від студентів Павла Германа та Іллі Волкова, що навчаються у Дніпровському Національному університеті ім. Олеся Гончара. Студенти з Дніпра зосередилися на проблемі, що знайома кожному велосипедисту — крадіжці велосипедів.

Українські студенти винайшли мініатюрний трекер велосипедів WheelKeep, який дозволяє отримувати сповіщення та відстежувати байк у мобільному додатку

Хлопці створили мініатюрний трекер WheelKeep, який вмонтовується у кермову колонку велосипеда, залишаючись непомітним. Якщо хтось рухає велосипед, користувач отримує сповіщення на смартфон, також буде можливість відстежувати байк у мобільному додатку власної розробки. Хлопці сподіваються, що їхній проєкт спонукатиме людей користуватися велосипедами замість авто без страху втратити свій байк, а це вплине на життя міст у майбутньому.

«У містах велосипеди крадуть щодня. І лише 5% з них вдається повернути. Наше рішення — повністю невидимий пристрій, прихований всередині велосипеда. Мені завжди хотілося створювати різні електронні гаджети і розумні штуки, якими будуть користуватися люди, а при нашому факультеті є Noosphere Engineering School, яка допомагає це зробити. Ми не шукали ідею. Була проблема — і ми зрозуміли, що можемо її вирішити. Із основних переваг — наш трекер є повністю невидимим. Наш трекер не буде доповненням до велосипеда, а стане його частиною. Це зробить гаджет зручним у використанні і невидимим для крадіїв. Більше того, аби зробити систему взагалі непомітною, ми зробили для неї магнітну зарядку, якої ні в кого немає.

Зараз також працюємо над тим, аби система працювала в поєднанні з поліцією або приватними охоронними компаніями. Це непросто, але вже маємо певні контакти з українськими правоохоронцями і поліцією кількох штатів в Америці. Адже дуже важливо, щоб коли щось трапилося, людина не залишилася наодинці з проблемою. Для того, аби втілити проєкт в життя, нам дуже потрібні фінанси. Тому ми боремося за будь-яку можливість, яка тільки є. Участь у Red Bull Basement уже дає свої результати, адже ми спілкуємося з досвідченими менторами і отримуємо від них корисний фідбек. Сподіваємося, що на фіналі нас побачать інвестори і, звичайно ж, будемо робити все, аби виграти» — пояснює Павло Герман.

«Так, ми самі є велосипедистами і відчували проблему крадіжок і дискомфорту на собі. В інтернеті не знайшли потрібного гаджета, який може захистити наші велосипеди, тому вирішили створити його самостійно. Раніше ми не брали участі в Red Bull Basement. Цього року від знайомого дізналися, що є така можливість — і вирішили нею скористатися. У майбутньому ми сподіваємось розвивати нашу компанію, а участь у Red Bull Basement дає новий досвід, нові знайомства, нові враження і медійність для проекту. Допомагає стартапу відкрити нові горизонти» — зазначив Ілля Волков.

Онлайн-курс "Арт Менеджер" від Skvot.
Навчіться шукати фінансування та планувати бюджет, керувати командою, запускати артпроєкти та пітчити їх так, щоб великі компанії захотіли колабитися.
Детальніше про курс

Українські студенти винайшли мініатюрний трекер велосипедів WheelKeep, який дозволяє отримувати сповіщення та відстежувати байк у мобільному додатку

Зазначимо, що саме WheelKeep став одним з п’яти українських стартапів, який нещодавно отримав $25,000 на розвиток від Українського фонду стартапів.

Окрім WheelKeep, члени жюрі обрали ще два цікавих проєкти, обидва з категорії «Розумні міста». Журі оцінювало фіналістів відповідно до трьох критеріїв: Impact (вплив), Creativity (креативність), Fleasibility (доцільність та реалістичність втілення).

Проєкт IndoorSolution запропонували студенти того ж Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара. Це пристрій, який дозволяє відстежувати якість повітря у кімнаті. Прилад оцінює концентрацію вуглекислого газу та сигналізує про неї трьома кольорами: зелений (нормальний рівень), помаранчевий (середній) та червоний (критичний). Девайс мав розв’язати дві нагальні проблеми сьогодення: ефективність праці та ймовірність зараження COVID-19 та іншими вірусами.

Інший проєкт, що пройшов у фінал, запропонували студенти Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. SuFu підготували концепт перероблення паперу на прості меблі для студентських кампусів та навчальних кабінетів.

Онлайн-курс "Арт Менеджер" від Skvot.
Навчіться шукати фінансування та планувати бюджет, керувати командою, запускати артпроєкти та пітчити їх так, щоб великі компанії захотіли колабитися.
Детальніше про курс

Джерело: WheelKeep


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: