Новости Новости 14.12.2021 в 14:12 comment views icon

В 50 українських університетах з’явиться курс від PFE, що навчить 60 тис. студентів створювати IT-продукти

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Протягом 2022 року в більш ніж 50 українських університетах буде впроваджено навчальний курс «Створення й розвиток IT-продуктів» — освітню програму з IT-підприємництва для студентів державних закладів вищої освіти (ЗВО). Це перший етап масштабної освітньої ініціативи, яку розробили в Product IT Foundation for Education (PFE) — громадській організації, створеній IT-компанією Genesis та представниками фонду Horizon Capital і Київської школи економіки.

Партнерами проєкту стали Міністерство освіти і науки (МОН) та Міністерство цифрової трансформації України (Мінцифра). Про старт курсу Голова PFE та методолог бізнес-навчання Ілля Бачурін повідомив на пресконференції, що відбулася 14 грудня в UNIT.City. На події були присутні співзасновники PFE, представники Міністерств, бізнесу, ректори університетів та студентські лідери.

PFE навчить основ продуктового IT 60 000 українських студентів протягом наступних п’яти років. За приблизними підрахунками PFE, одна людина в продуктовому IT генерує в 76 разів більше доходу, ніж середньостатистична працезайнята особа в Україні. Навіть якщо 1% студентів, які опанують курс, почнуть кар’єру в продуктових компаніях або заснують власний стартап, це згенерує мільярди гривень в економіку через додаткову вартість цифрових продуктів.

В 50 українських університетах з'явиться курс від PFE, що навчить 60 тис. студентів створювати IT-продукти

PFE пропонуватиме пройти навчальну програму студентам других-третіх курсів — як технічних, так і нетехнічних спеціальностей. Вона має надихнути молодь, дати уявлення про те, як функціонує IT-бізнес, та підготувати компетентні кадри для українського IT-ринку в цілому. Студентам запропонують практичні заняття, лекції, microlearning-блоки, бізнес-симуляції, роботу над реальними кейсами компаній. Найкращі студенти отримають менторську підтримку від провідних фахівців продуктового IT.

На пілотному етапі до курсу отримають доступ студенти Київського національного економічного університету, Національного авіаційного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури, Національного університету «Чернігівська політехніка», Одеської юридичної академії та факультету інформатики (ФІОТ) Київського політехнічного інституту. З вересня курс планують розширити на більш ніж 50 ЗВО по всій країні. Допомагати з онлайн-адаптацією курсу буде студія онлайн-освіти EdEra.

Джерело: МОН


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: