Новости Новости 28.04.2021 в 12:20 comment

Віталій Кличко: З 1 травня Київ послаблює суворі карантинні обмеження — почнуть працювати транспорт, ресторани, спортзали, ТРЦ (школи — з 5 травня)

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

У Києві з суботи, 1 травня 2021 року, послаблять суворі обмеження. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«Сьогодні вранці Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про послаблення протиепідемічних заходів у столиці. Ми сподіваємося, що і Державна комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про перегляд рівня епідемічної небезпеки та виведення столиці із «червоної зони».

Отже, з 1 травня весь наземний громадський транспорт та метро відновлять перевезення пасажирів у звичайному режимі. З дотриманням визначених раніше протиепідемічних норм та правил. Але закликаю мешканців столиці користуватися громадським транспортом тільки в разі нагальної потреби», – наголосив Віталій Кличко.

Також із 1 травня відновлять роботу заклади торгівлі, торгово-розважальні центри, ринки, ярмарки, заклади громадського харчування, спортивні зали та фітнес-центри.

Так, із 1 травня Київ відновлює:

  • перевезення пасажирів громадським транспортом у звичайному режимі (з дотриманням визначених норм);
  • роботу закладів торгівлі, торгово-розважальних центрів;
  • роботу ринків, ярмарок;
  • роботу закладів громадського харчування;
  • роботу спортивних залів, фітнес-центрів;
  • роботу кінотеатрів, інших закладів культури;
  • проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів.

Із 5 травня відновлюється:

  • освітній процес у приміщеннях закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), передвищої, вищої освіти;
  • навчально-тренувальний процес у спортивних спорудах закладами фізичної культури і спорту;
  • прийом документів для зарахування дітей до перших класів; конкурсний відбір до 5-10 класів з дотриманням вимоги – не більше 10 осіб в одному приміщенні;
  • проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві;
  • проведення атестації здобувачів вищої освіти;
  • отримання документів про професійну (професійно-технічну), вищу освіту;
  • участь у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідних підготовчих заходах;
  • надання соціальних послуг;
  • робота з обслуговування громадян у ЦНАПах, ЦКС, відділах державної реєстрації актів цивільного стану міста Києва тощо.

«Утім, власники цих закладів повинні розуміти, що працюватимуть тільки з дотриманням всіх норм безпеки! Це у ваших інтересах! Бо якщо ситуація знову погіршиться, нових обмежень не уникнути!» – наголосив мер Києва.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Відновлять свою роботу і Центри надання адміністративних послуг, але прийматимуть відвідувачів за попереднім записом через електронні сервіси.

Із наступної середи, 5 травня 2021 року, місто відновить навчальний процес у закладах загальної освіти, дошкільної та у вищих навчальних закладах. Також у столиці відновлять прийом документів для зарахування дітей у перший клас на наступний навчальний рік.

Що стосується святкування Великодня, місто закликає проводити масові богослужіння на Великдень у режимі відеотрансляції, а освячення великодніх кошиків – на відкритому повітрі із дотриманням протиепідемічних заходів, у тому числі забезпеченням дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

В КМДА також повідомили, що за минулу добу у Києві виявили ще 1070 підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Померли 40 людей. До лікарень столиці госпіталізували 144 пацієнти з COVID-19 та 157 пацієнтів з підозрою на коронавірус та пневмонію.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

У стаціонарах столиці лікуються 2829 хворих на коронавірус. 2060 пацієнтів – у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 2402 людини. Під апаратами ШВЛ – 57 хворих. Заповненість ліжок в комунальних медзакладах – майже 48%. Ліжок із киснем заповнено – близько 56%.

У Києві вакцинували від коронавірусу вже майже 53 тисячі людей. Одужали за минулу добу 1174 людини. Підтверджених випадків захворювання на сьогодні вже 193690. Коронавірус подолали 122047 мешканців столиці. За період пандемії у столиці 4537 летальних випадків від вірусу.

Джерело: КМДА

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: