Статті Статті 18.11.2022 о 14:00 comment views icon

10 мобільних ігор, у які можна грати без інтернету

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/IMG_8607-96x96.jpg

Микита Казимиров

Автор рецензій

Регулярні проблеми з електрикою і зв’язком в Україні сильно обмежують вибір українців у плані розваг. Але ж іноді хочеться трохи відволіктися, щоб розслабитися і дати психіці відпочити. У такому разі можуть допомогти мобільні ігри, адже смартфон у наші дні є майже у всіх. І нехай багато подібних відеоігор вимагають постійного підключення до інтернету, в цій добірці ми зібрали лише ті роботи, в які можна пограти й офлайн.

Alto’s Odyssey

Мабуть, один із найкращих раннерів з усіх наявних, оскільки від жанру він бере лише основу з нескінченним ігроладом і рухом. Адже за своєю сутністю Alto’s Odyssey скоріше нагадує чарівну пригоду, сповнену казкових краєвидів і красивої музики.

У грі потрібно на дошці для сендбордингу досліджувати пустелю, в якій вистачає скарбів і небезпек. Додатково персонажі (а їх тут кілька, з унікальними особливостями) здатні виконувати трюки, які збільшують швидкість руху на короткий період. Грамотне поєднання трюків, прискорення і подолання перешкод – запорука успіху в Alto’s Odyssey.

При цьому розробники ні до чого особливо не примушують. Монетизація тут не агресивна, в самому геймплеї регулярно з’являється щось нове, випробування цікаві, але без зайвої складності. Ідеальна гра для розслаблення.

Завантажити на Android та iOS

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Crossy Road

Frogger — це класика відеоігор, що вийшла 1981 року. У ній потрібно перевести жабу через численні перешкоди, щоб її нічого не вбило. Формула настільки універсальна і робоча, що не раз використовувалася в інших іграх. І Crossy Road – це вершина розвитку ідей Frogger.

Тут вам теж потрібно провести різних тварин через перешкоди. Останніх безліч, тому бідні звірятка можуть і потонути, і стати причиною аварії, і просто заблукати. Останнє цікаво особливо, адже кожен рівень можна розглядати як незвичайний лабіринт на швидкість.

Тому в Crossy Road потрібно постійно думати, причому якомога швидше. Поєднання методу лабіринтів із раннером і робить гру настільки захопливою.

Завантажити на Android та iOS

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Asphalt Nitro

Основна серія Asphalt — це дуже дорогі і пафосні перегони, в яких постійно щось відбувається, тому без підключення до інтернету в них ніяк не обійтися. Але Asphalt Nitro стала винятком із цього правила. Це дещо полегшена версія Asphalt, яка, втім, не втратила основних переваг «старших» ігор.

В Asphalt Nitro все ще вдосталь крутих машин, цікавих перегонових маршрутів і швидкісних погонь, у яких для перемоги необхідно грамотно поєднувати дрифт і прискорення. З візуальної точки зору тут все досить просто, зате грати весело.

Завантажити на Android та iOS

Plants vs. Zombies 2

Оригінальна Plants vs. Zombies — одна з найкреативніших ігор у жанрі Tower Defense, та й по ігроладу вона вийшла вкрай якісною. Plants vs. Zombies 2 переїхала на мобільні платформи і через прагматичні бажання EA зробила досить суворою монетизацією. Однак ігрові механіки тут стали тільки кращими, тож дати шанс другій частині варто.

У Plants vs. Zombies 2 вам так само потрібно садити рослини, які здатні протистояти зомбі. І перших, і других у грі величезна кількість, тож простір для всіляких тактик і челенджів тут безмежний. А щоб зовсім не занудьгувати, герої в Plants vs. Zombies 2 подорожують різними епохами, що надає грі особливого стилю.

Завантажити на Android та iOS

Plague Inc.

Plague Inc. від самого релізу привернула увагу гравців, адже концепція «знищ людство за допомогою вірусу» досі має доволі незвичайний вигляд. А на тлі епідемії коронавірусу гра до того ж набула величезної актуальності. Що лише підстьобнуло інтерес ігрової спільноти до неї.

У грі потрібно модифікувати свій вірус і стежити за новинами по всій планеті, щоб звести нанівець усі спроби людей убезпечити себе. Після коронавірусу також з’явився протилежний режим, де вже потрібно врятувати людство від вимирання. За роки розробки в Plague Inc. додали безліч цікавих можливостей, тож на години цікавого ігроладу вона згодиться.

Завантажити на Android та iOS

Badland

Ще один незвичайний погляд на формулу раннерів, яку автори Badland схрестили з фізичною головоломкою. У грі необхідно використовувати місцевих істот, щоб просуватися лінійними рівнями. Самі істоти можуть збільшуватися в розмірах або розділятися на кілька менших копій.

За допомогою цих здібностей потрібно активувати важелі та пробивати собі шлях далі. Розробники дуже грамотно використовують відносно просту концепцію, поступово ускладнюючи її додатковими факторами. Через це грати не набридає.

Завантажити на Android та iOS

Ігри від Kairosoft

А тут у нас ціла низка ігор, які об’єднані схожим ігроладом. Kairosoft спеціалізується на розробці піксельних менеджмент-симуляторів, у яких необхідно керувати якимось підприємством або місцем. У списку є ігрова студія, кіностудія, всілякі ресторани, готель, міста і навіть фентезійне село.

За ігроладом усі ігри приблизно схожі, тому просто вибирайте, що вам більше подобається. У Kairosoft постійно виходять дуже якісні, але при цьому доступні менеджмент-симулятори, в яких можна пропасти на десятки годин.

Завантажити на Android та iOS

Grimvalor

Grimvalor — досить якісний екшен-платформер, який доречно виглядав би і на «великих» консолях. Про рівень якості говорить і той факт, що гра доступна на Nintendo Switch. Але й на мобільних платформах вона має солідний вигляд.

За сюжетом вам необхідно звільнити королівство Валларіс від злих сил. Для цього потрібно досліджувати численні локації, битися з ворогами і прокачувати свого персонажа. У Grimvalor вдосталь різних видів зброї, а битви викликають приємні спогади про найкращі частини серії Castlevania.

Завантажити на Android та iOS

Morphite

Найближчий аналог цієї гри — No Man’s Sky. І це вже комплімент, враховуючи масштаби останньої. Реалізувати щось подібне на мобільних платформах — велике досягнення.

Так у Morphite ще й грати цікаво. Адже це шутер, який поєднали з космічними дослідження. Гра до того ж має симпатичний вигляд завдяки low-poly стилю.

Завантажити на Android та iOS

Once Upon a Tower

Once Upon a Tower використовує стандартну зав’язку з принцесою у високій вежі, але з цікавим твістом. У грі ніякий лицар рятувати дівчину не прийде. Тож їй самостійно потрібно пробитися крізь ворогів і пастки, щоб повернути свою свободу.

Для цього доведеться вбивати ворогів і копати вглиб вежі, намагаючись не померти від дуже злого дракона. Заняття дуже адиктивне, тож Once Upon a Tower варта уваги.

Завантажити на Android та iOS

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: