Apple завжди позиціювала свої ноутбуки як пристрої для фахівців високого рівня. Ще 20 років тому їх вибирали творчі особистості, що створювали контент. Сьогодні діапазон використання MacBook Pro у бізнесі суттєво розширився і він посів місце улюбленого робочого інструмента в кожного професіонала.

У партнерському огляді з компанією ASBIS-Україна, провідним дистриб’ютором Apple в Україні, представимо ноутбуки Apple як готове рішення для бізнесу. Розглянемо можливості та переваги MacBook Pro для корпоративного користувача та компанії в цілому. Наведемо приклади використання. Запропонуємо переконатись у тому, що пристрої та рішення Apple – розумна інвестиція.

Партнер проекта?

Автономність і продуктивність

Дилема автономності та продуктивності була остаточно зруйнована з появою чипа M1. Цей SoC одночасно запропонував швидкодію на рівні топових десктопних систем і небачену автономність для такого класу ультрабуків. 

Процесори Apple є лідерами у співвідношенні продуктивності до споживаної енергії та залишають далеко позаду своїх конкурентів. При цьому акумулятор MacBook Pro дозволяє працювати понад 16 годин без підзаряджання. Для корпоративного пристрою такі переваги мають особливе значення. 

По-перше, це забезпечує користувачів мобільністю, яка відповідає сучасним тенденціям та умовам життя. Це означає, що віддалена робота, необхідність у робочих поїздках або інші випадки тимчасової відсутності доступу до електромережі не завадять роботі працівників та ефективній діяльності компанії.

По-друге, саме завдяки відповідності сучасним тенденціям компанії підвищують свою привабливість на ринку праці, що допомагає їм швидко знаходити необхідних фахівців.

Як було зазначено вище, ноутбуки з x86-процессором не можуть конкурувати з автономністю і продуктивністю MacBook Pro із процесорами Apple.

Потужні x86-процесори стикаються з величезною проблемою енергоспоживання. 

При низькому навантаженні на систему класичний CPU x86-архітектури потребує зовсім небагато електрики. Показник буде не сильно відрізнятись від Apple Silicon M1. 

Та достатньо змусити ноутбук працювати інтенсивніше – різниця стає кількаразовою.

MacBook M1 Pro/Max споживають стільки ж електроенергії, як і економний Chromebook, і показують продуктивність ультрафлагманського сегмента лептопів

Зазначені вище переваги Apple MacBook Pro з чипами M1 Pro/M1 Max ідеально вписуються в концепцію готового рішення для бізнесу, яке здатне ефективно виконувати широкий перелік завдань в сучасних умовах. 

Сумісність

Windows-програми працюють на MacBook з чипом M1 Pro краще, ніж на елітних ультрабуках з x86 CPU. У багатьох сценаріях ARM-макбуки показують відмінні результати, використовуючи емуляції Parallels і Rosetta. Навіть з використанням транслятора команд чип M1 легко обходить енергозатратні x86 CPU. 

Завдяки успіху MacBook Pro з чипом M1 компанії передового програмного забезпечення оптимізували свій софт під нову архітектуру процесора Apple. Зараз майже неможливо знайти ПЗ, що відмовиться працювати в екосистемі Apple. 

Якщо немає native-версії рідкісного, пропрієтарного, програмного забезпечення, то транслятор команд і потужний CPU впораються із цим завданням не гірше конкурентів Intel/AMD на OS Windows. 

macOS на MacBook M1 Pro надає максимально можливий рівень сумісності та забезпечує стабільну роботу всіх популярних застосунків для бізнесу. Усе, що потрібно для ефективної роботи, вже вбудоване в Mac.

Захищеність

Операційна система macOS найменш вразлива, що робить її стабільним і надійним середовищем для виконання корпоративних завдань. 

На програмному рівні компанії Apple вдалося зробити максимально можливий захист. Регулярні оновлення операційної системи постійно вдосконалюють рівень безпеки. Окрім цього, процесори Apple Silicon M1 в MacBook оснащені окремим security chip. 

Апаратний рівень захисту є обов’язковим атрибутом комп’ютерної техніки корпоративного сектора. Тому переважна більшість фішингових програм і злоякісного софту не може нашкодити системі macOS. 

Складність розробки вірусного ПЗ, високий рівень апаратного і програмного захисту зменшують імовірність хакерських атак. Розширення параметрів безпеки корпоративних пристроїв Apple можливе при використанні MDM-рішень Apple Business Manager і Jamf.

Детальніше ознайомитися з умовами купівлі MacBook Pro за 1499 грн на місяць можна на офіційному сайті дистриб’ютора. 

Керованість

Для керування мобільними пристроями підприємства використовують рішення, яке містить низку важливих корпоративних налаштувань. Управління мобільними пристроямиmobile device management, або MDM, об’єднує смартфони, ноутбуки, планшети.

Apple Business Manager (ABM) – це простий вебпортал для ІТ-адміністраторів, який працює зі стороннім рішенням MDM, що спрощує роботу з корпоративними пристроями Apple – iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV та MacBook Pro й ідеально підходить для віддаленої та гібридної роботи.

Підімкнення нового корпоративного пристрою до ABM відбувається віддалено за принципом Zero-Touch Deployment. Ваш новий співробітник отримує корпоративний MacBook Pro у зручному для нього форматі. У той самий час IT-фахівець, який займається адміністрацією ABM, може знаходитись зовсім в іншій країні. 

ABM у зв’язці з MDM дозволяє компанії під’єднати та налаштувати будь-яку кількість корпоративних пристроїв без їхньої фізичної наявності:

  • створити робочі Apple ID для входу користувачів;
  • налаштувати та застосувати індивідуальну робочу конфігурацію на пристрої для кожного співробітника;
  • оновити необхідне ПЗ;
  • налаштувати захист даних на пристрої.

Apple Business Manager разом з MDM автоматизує робочі процеси, пов’язані з адмініструванням пристроїв і мережі, підвищує ефективність відділу IT, зменшує навантаження.

Адміністратор може додавати закладки, запускати робочі процеси, скрипти, конфігурувати VPN, налаштовувати власний репозиторій софту тощо. Найголовніше, що все легко контролюється і не потребує фізичного втручання. 

Звісно, можна робити все «руками» й обійтись без такого ПЗ. Це актуально лише тоді, коли мова йде про малу компанію. Але як бути бізнесу, де штат нараховує кілька сотень робочих місць? Саме для великих підприємців і створили цю систему автоматизації.

 

Jamf розширює уявлення про управління корпоративними пристроями Apple і надає додаткові ефективні рішення для бізнесу. Майже всі великі підприємства, що вибрали техніку Apple, користуються Jamf.

Jamf PRO доповнює функціонал ABM і допомагає оптимізувати час, який компанія витрачає на підготовку звітів з інвентаризації, оброблення запитів на технічне обслуговування, застосування політик безпеки та інше.

Економія часу на елементарних діях відбивається на фінансовому стані компанії. Простіше керувати комп’ютерами з одного місця і не змушувати робітників чекати, адже це напряму впливає на продуктивність праці. Jamf PRO в першу чергу зменшує час, необхідний для виконання рутинних дій.

Детальніше ознайомитися з вигідними умовами придбання Apple MacBook Pro для бізнес-клієнтів можна на офіційному сайті дистриб’ютора

Приклади застосування

MacBook Pro – раціональний робочий інструмент для багатьох фахів. Наведені вище переваги дозволяють стверджувати, що MacBook Pro готовий вирішувати будь-які виклики сучасного бізнесу. Та все ж варто навести декілька прикладів застосування MacBook Pro як найкращого рішення для бізнесу.

IT

Більшість компаній перевела співробітників на формат віддаленої роботи з дому. Відділи IT продовжують пристосовуватися до цих обставин і шукають рішення для збереження ефективності робочих процесів. Для цього вони використовують MacBook Pro разом з ABM, що дозволяє їм розгортати технології для віддалених працівників, а також проводити для них навчання за новими рішеннями.

Це також працює у випадках, коли розміщені віддалені робочі програми та платформи повинні працювати, підтримувати зв’язок між співробітниками в умовах обмеження пересування країною або виїзду за кордон і закриття більшості офісів. 

За допомогою MacBook Pro співробітники отримують безпечний віддалений доступ до корпоративних мереж, інструментів і програми для обміну файлами і зберігання даних.

Фінанси

Використання iPad, MacBook Pro з ABM та MDM допомагає індустрії фінансових послуг в цифровій трансформації. Багато компаній очікують від своїх ІТ-відділів підвищення ефективності і впровадження інновацій одночасно зі зниженням витрат і підтримкою застарілих систем. При цьому клієнти вимагають підвищення якості послуг і безперебійної роботи. 

Креативні індустрії

Apple MacBook Pro/Max – ідеальний вибір для творчих людей, які займаються створенням медіаконтенту на комп’ютері. Різниця між M1 і його Pro-версіями величезна. Усе завдяки додатковим GPU-ядрам. В M1 їх вісім, в M1 Pro – 16, а в M1 Max – аж 32 графічні ядра. 

 

Версія M1 Max пропонує вдвічі більше графічних ядер, ніж Pro, хоча процесорна частина залишається майже незмінною. Така конфігурація підійде для розробників відеоігор, 3D-аніматорів, ретушерів, операторів монтажу. 

Продуктивність GPU M1 Max часто виходить за межі уявлень про швидкодію ультрабуків. Кількаразова перевага над конкурентами з iGPU говорить сама за себе. Max-версію варто вибирати саме тим фахівцям, хто працює з контентом і графікою. Для інших завдань цілком достатньо M1 Pro. 

Як вдається досягнути такої продуктивності під час рендеру? Уся справа у вбудованих декодерах. Розробники апаратного і програмного складників працювали разом, щоб кінцевий споживач отримав такий результат. 

Оптимізоване ПЗ й апаратне прискорення творять дива, у які не вірять чимало власників топових x86-комп’ютерів. У реальних умовах Apple MacBook Pro часто справляється в кілька разів швидше, ніж флагманські ПК. 

Рекламні графіки з презентації виробника відповідають дійсності та відбивають реальне співвідношення продуктивності й енергоспоживання

Про конкуренцію з боку ноутбуків і заїкатись не варто. В Apple добре постаралися, щоб заточити свою продукцію під основну аудиторію – фахівців широкого профілю. 

Не дивно, що швидкодії у графічних програмах і відеоредакторах приділили багато уваги. Це однозначно найкраще, що може придбати для себе оператор монтажу, музикант, фотограф, 3D-аніматор, художник, артдиректор, архітектор, контент-менеджер.

Детальніше ознайомитися з умовами придбання Apple MacBook Pro для бізнес-клієнтів можна на офіційному сайті дистриб’ютора

Apple MacBook Pro – це вигідно

З погляду бізнесу Apple MacBook є вигідним девайсом, що швидко себе окупить. До моменту появи процесорів M1 на фронті ультрабуків справи в Apple йшли значно гірше.

Співвідношення продуктивності до вартості подвоїлося з переходом на власні ARM-чипи. 

Як наслідок, це привабило більше покупців у побутовому та комерційному секторах ринку. Придбати дешевше аналогічний за real-world-продуктивністю x86-ноутбук уже не вийде, як це було до 2020 року. 

Володіти макбуком зовсім недорого. Незалежні дослідження показали, що моделі MacBook Pro M1 мають значно вищий рівень надійності, як порівняти з конкурентами на ринку. Мізерний відсоток браку, низький рівень ламання. 

Простота – запорука довговічності. Монолітний чип M1 з його безвідмовністю та надійністю є найкращим тому підтвердженням. Apple завжди була компанією, яка ставила високу планку якості для своїх продуктів. Так було ще на етапі зародження бренду, так є і зараз.

Отже, MacBook Pro швидкий, надійний, автономний ноутбук з високим рівнем безпеки за конкурентною ціною, який задовольнить будь-які корпоративні потреби.

Варто згадати ще кілька додаткових факторів, пов’язаних з моральним і технічним старінням. Як показує практика, техніка Apple повільно скидає в ціні. MacBook Pro має високу рентабельність життєвого циклу та найвищу залишкову вартість на ринку, що впливає на сукупну вартість володіння

ASBIS, провідний дистриб’ютор техніки Apple в Україні, пропонує послуги Buy-Back і Trade-In, що дозволяє корпоративному клієнту оновлювати парк техніки з мінімальними витратами. 

Для персонального користувача це значить, що він завжди зможе продати свій MacBook за адекватною ціною і купити новий на вигідних умовах. І це в той час, коли аналогічні ноутбуки від інших брендів скинуть у вартості десь у два рази більше. Достатньо глянути ціни на б/в-ринку, щоб переконатись – ноутбуки Apple тримають актуальність довше, ніж інші бренди. І це факт.

Висновки

Apple MacBook Pro чудово підходять широкому колу фахівців з різних галузей. Їх характеризують надійне апаратне забезпечення, високий рівень безпеки, функціональне ПЗ і простота використання. Не дивно, що Mac став незамінним атрибутом IT-фахівців і топменеджерів, а не лише інструментом для творчих фахів. Симбіоз якісного «заліза» та софту робить їх ідеальним вибором для професіоналів, які звикли до продуктивної праці. 

Управління корпоративними пристроями Apple (Apple Enterprise Management) за допомогою Apple Business Manager і менеджера з управління мобільними пристроями (MDM) дозволяє тонко налаштовувати робоче середовище під потреби компанії. Грамотна організація процесів є найголовнішим фактором ефективної роботи. Захист корпоративних даних заощадить шестизначні суми й не призведе до втрати конфіденційної інформації. Разом з MDM від Jamf власник бізнесу отримує додатковий контроль та оптимізує виконання корпоративних проєктів. 

Компанія ASBIS-Україна пропонує бізнес-клієнтам вигідні умови придбання Apple MacBook Pro. Пропозиція не діє для роздрібного продажу та розповсюджується на 14- та 16-дюймові моделі із чипами Apple M1 Pro та Max.

Ознайомитися з умовами купівлі MacBook Pro за 1499 грн на місяць можна на офіційному сайті дистриб’ютора. 

Партнер проекта?

Дізнатися умови придбання Apple MacBook Pro

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: