Статті Курси 13.04.2023 о 11:00 comment views icon

Найпопулярніші IT-професії на ринку праці в Україні: Підбірка цікавих курсів для підвищення кваліфікації

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg

Дмитро Спасюк

Автор статей та оглядів

Найпопулярніші IT-професії на ринку праці в Україні: Підбірка цікавих курсів для підвищення кваліфікації

В цьому матеріалі розглянемо популярні IT-професії, які мають попит в Україні та потребують свіжих кадрів. Зауважте, що деякі вказані курси належать до рівня Advanced і можуть виявитись складними для новачків.

Product ManagerНайпопулярніші IT-професії на ринку праці в Україні: Підбірка цікавих курсів для підвищення кваліфікації

Продакт-менеджери – одні з найбільш популярних IT-спеціалістів в Україні. Якщо коротко, то вони відповідають за формування вимог до продукту, який розробляється командою програмістів та інженерів, а також за керування процесом розробки продукту від ідеї до реалізації.

Курс допоможе освоїти головні принципи цієї професії: навчить складати операційний план, досягати стратегічних і тактичних цілей та завдань тощо. Навчання складається з 16 занять, по 2 уроки в тиждень.

Записатись на курс Product Management

Інженер Machine LearningНайпопулярніші IT-професії на ринку праці в Україні: Підбірка цікавих курсів для підвищення кваліфікації

Тема штучного інтелекту як ніколи актуальна, особливо в епоху неймовірної популярності чат-ботів. Не дивно, що ринок потребує кваліфікованих спеціалістів в цій області. Спеціаліст машинного навчання відповідає за розробку, управління та нагляд за проєктами ШІ. Для успішного проходження навчання спеціаліст повинен мати хороше математичне мислення і любов до програмування.

Курс Machine Learning Basics підходить для новачків і досвідчених веб-аналітиків, які хочуть розширити свій діапазон пошуку роботи та підняти рівень знань. Навчання цікаве тим, що пропонує пропорції практики до теорії в співвідношенні 80/20. Студент отримає знання і вміння, які можна буде монетизувати на ринку праці.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Записатись на курс Machine Learning Basics

Frontend розробникНайпопулярніші IT-професії на ринку праці в Україні: Підбірка цікавих курсів для підвищення кваліфікації

Професія Frontend розробника ніколи не застаріває, завжди була і є дуже популярною та високооплачуваною в ІТ-сфері. Цей напрямок поєднує в собі знання та навички з різних мов програмування і розмітки. Frontend розробник – універсальний айтівець, який вміє майже все. Саме такі майстри на всі руки особливо цінуються при розробці невеликих проєктів.

Для навчання необхідно знати англійську на рівні Intermediate або вище. Курс не буде здаватись важким, якщо в студента уже є певні знання в Backend розробці чи інших IT галузях.

Записатись на курс Frontend розробник

QA Manual (тестувальник)Найпопулярніші IT-професії на ринку праці в Україні: Підбірка цікавих курсів для підвищення кваліфікації

Тестувальники не менш важливі, ніж програмісти високого рівня. Це саме ті люди, які доводять до ладу сирий продукт, шукають баги, виправляють їх і роблять кінцевий результат кращим. Попит на тестувальників дуже високий, хоча вимоги до них ростуть з кожним роком.

Курс QA Manual ідеально підходить для тих, хто хоче розпочати свій шлях в IT сфері. Оплата праці в новачків QA справді невелика (від 500 доларів), але професіонали, які вміють автоматизувати свою роботу, заробляють до 100 000 грн в місяць. Навчання триває 4 місяці, містить мінімально потрібний рівень теорії та велику кількість практичних занять.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Записатись на курс QA Manual

Інженер з блокчейнуНайпопулярніші IT-професії на ринку праці в Україні: Підбірка цікавих курсів для підвищення кваліфікації

Блокчейн-інженер займається проєктуванням та реалізацією систем та рішень на основі технології блокчейн. Ця сфера стрімко розвивається і за прогнозами аналітиків, до 2023 року глобальні витрати на блокчейн-рішення складуть 15,9$ мільярда. Це демонструє великий попит на блокчейн спеціалістів, в тому числі в Україні.

За чотири місяці курс познайомить з важливими принципами криптографії. Найголовніше, що студент отримає практичні навички, які будуть корисними на ринку праці. Курс має невисокі вимоги для вступу, хоча згодиться не лише новачкам, а й програмістам юніорам, які хочуть опанувати нові знання для руху кар’єрними сходами.

Записатись на курс Blockchain-розробник

Фахівець з Data ScienceНайпопулярніші IT-професії на ринку праці в Україні: Підбірка цікавих курсів для підвищення кваліфікації

Спеціаліст з Data Science є однією з найбільш престижних та високооплачуваних професій у сучасному світі. За даними LinkedIn, попит на фахівців з data science збільшився на 20-30%  за останній рік, та більш ніж на 300% з 2013 року. Досвідчений фахівець з Data Science вміє працювати з великими обсягами даних, витягувати з них цінну інформацію та, найголовніше, знаходити для цього практичне застосування в цілях компанії.

За 12 тижнів курс навчить головним алгоритмам машинного навчання, принципам моделювання даних. Студент розумітиме як будувати бізнес задачі та працювати з аналітичними інструментами для автоматизації роботи. Курс підходить для спеціалістів і новачків.

Записатись на курс DATA SCIENTIST

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: