Статті Ігри 04.07.2023 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові ігри липня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg

Артем Лисайчук

Автор статей та оглядів

Найцікавіші нові ігри липня 2023 року

В липні індустрія залягає у сплячку, великих релізів практично не очікується, тож це чудова можливість повернутися до беклогу, або нарешті відпочити від ігор та зайнятися чимось іншим. Але якщо пограти у щось нове хочеться, то зверніть увагу на наступні ігри, у тому числі від українських розробників.

Synapse

Жанр: FPS, VR
Дата: 04 липня 
Платформа: PS5, PSVR 2

Після стартового вікна з кількома десятками іграми, PSVR 2 дещо пригальмував, але нові проєкти продовжують виходити. Synapse це шутер від першої особи у фантастичному сетингу, в якому герой подорожує свідомістю та наділений телекінетичними здібностями.

Scarf

Жанр: Action Adventure
Дата: 06 липня 
Платформа: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S (вже є: PC)

Scarf це платформер у мальовничих світах якими подорожуємо за допомогою шалика. Зачарований предмет гардероба має здатність набирати різні форми, що допоможе дістатися у будь-які потаємні місця та розв’язати найскладніші головоломки.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Грати можна навіть з дітьми, гра має просту історію, але для батьків підготовано кілька контекстів та алегорій. Scarf вже вийшов на ПК, а на початку липня дістанеться консолей.

Gylt

Жанр: Action Adventure
Дата: 06 липня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Після того як Google закрила свій хмарний сервіс Stadia, деякі ексклюзи почали перебиратися на ніші платформи, Gylt, від авторів RiME, одна з таких ігор. Школярка Саллі вирушає на пошуки своєї молодшої сестри. Після того, як її образили шкільні хулігани, дівчинка потрапляє в кошмар, який є відображенням її страхів.

Ігроладно перед нами стелс-екшн з вирішенням пазлів та “боротьбою” з власними страхами. Гра отримала змішані відгуки преси, та чи сподобається гра гравцям дізнаємося за кілька днів.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Oxenfree 2: Lost Signals

Жанр: Action Adventure
Дата: 09 липня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Switch, Android, iOS

Події сиквелу Oxenfree розгорнуться через 5 років після оригінальної історії. Райлі повертається в рідне місто аби розгадати ще одну таємницю, та все виявляться набагато складнішим, ніж вона могла собі уявити. Гру можна проходити без ознайомлення з першою частиною, але якщо почати з самого початку, нам відкриються цікаві деталі історії.

На мобільних пристроях гра буде доступна по підписці Netflix, а також має тридцять різних локалізацій серед яких українська.

Jagged Alliance 3

Жанр: Action Adventure
Дата: 14 липня 
Платформа: PC

Класика покрокових тактичних стратегій повертається до витоків та є першою номерною Jagged Alliance з 1999 року. Події охоплять вигадану країну та підрозділ найманців які мають повернути викраденого президента.

З ігроладних особливостей, кожний із 40 доступних найманців — унікальна особистість, кожний зі своєю історією. Фанати серії будуть раді поверненню деяких класичних героїв. Гру розробляють автори Tropico, Surviving Mars та нещодавньої Stranded: Alien Dawn.

STONKS-9800: Stock Market Simulator

Жанр: Симулятор біржі
Дата: 17 липня (дочасний доступ)
Платформа: PC

В ранній доступ виходить гра від  розробників із Запоріжжя STONKS-9800: Stock Market Simulator. Як не складно здогадатися, це симулятор фондового ринку Японії 80-90-х років. В грі керуємо власною фірмою, купуємо акції та продаємо їх, багатіємо, покращуємо своє життя новими покупками як от нерухомості та предметів розкоші. Та головне не перепрацювати та стежити за ментальним здоров’ям, бо легко можна вигоріти.

Viewfinder

Жанр: Adventure Puzzle
Дата: 18 липня 
Платформа: PC, PS5

Просторова головоломка яка лише трейлером ламає мозок. Ґеймплейно гра дуже проста, потрібно робити знімки різних об’єктів та архітектурних частин, або використовувати вже доступні ілюстрації, аби втілити їх в реальність та просунутися далі. На PS5 доступна демоверсія, тож обов’язково спробуйте перед придбанням.

Pikmin 4

Жанр: Action Adventure Strategy
Дата: 21 липня 
Платформа: Switch

Ще одна культова серія Nintendo отримає продовження. У грі доведеться взяти на себе роль лідера та керувати маленькими істотами, — Пікмінами. Вони різних типів та форм й використовуючи їхні вміння та властивості герой вирішує різні головоломки, пазли та досліджує поверхню планети, а також її підземну частину.

На ігролад також впливатиме час доби, а потрапивши у халепу можна ненадовго відмотати час до безпечного місця. Як і багато ігор японського розробника, Pikmin 4 надає безліч механік та апелює до вашої уяви аби усіх їх застосовувати.

Remnant 2 

Жанр: Action Adventure
Дата: 25 липня 
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|Sh

Давно не було Соулслайків. Оригінальна Remnant: From the Ashes поєднувала складність та механіки Soulsborne-ігор з шутером від третьої особи, та дозволяла проходити гру у кооперативі до трьох гравців. Сиквел робить все те саме та чи краще за оригінальну гру, дізнаємося в кінці місяця.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Жанр: Action Adventure
Дата: 26 липня 
Платформа: PC (вже є на PS5)

Космічні пригоди фантастичного ломбакса Ретчета та його напарника Кланка переїжджають на ПК. Гра підтримуватиме ледве не усі сучасні технології збільшення зображення (DLLS 3, FSR 2, XeSS), трасування променів, суперультра широкі монітори (48:9) та повну підтримку DualSense з усім його функціоналом.

Насправді всі ми чекаємо тестів гри запущеної на звичайному HDD, що б нарешті зрозуміти остаточно, чи є сила в SSD, чи це все підлий маркетинг.

Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons

Жанр: Beat ’em up, Side Scroller 
Дата: 27 липня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Жанр Beat ’em up переживає справжнє відродження. Ігор виходить не багато, але всі вони справжнє золото. Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons запропонує цілих 13 персонажів, кооперативне проходження та новий для серії візуальний стиль, який може сподобатися не усім фанатам серії. А що б грати було цікаво навіть після десятка годин, у гру додали roguelite-систему.

The Expanse: A Telltale Series Episode 1

Жанр: Adventure 
Дата: 27 липня 
Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Відроджена Telltale Games продовжує йти добре протореною стежиною випускаючи нові ігри у серіальному форматі. Перший епізод вийде 27 липня, кожний наступний виходитиме через два тижні після попереднього, всього гра налічуватиме 5 епізодів. Розробники обіцяють поліпшену систему вибору, а до кінця гри навіть не всі герої зможуть дожити.

Центральною персонажкою The Expanse: A Telltale Series стане Каміна Драммер, акторка Кара Джі повернеться до своєї ролі. Гра є приквелом однойменного серіалу і має на меті краще розкрити характер Каміни Драммер.

Puzzles for Clef

Жанр: Adventure Puzzle 
Дата: 27 липня 
Платформа: PC

Закриває місяць гра українських розробників Puzzles for Clef. Кроленя Клеф отримує лист від своєї сестри Крес та відправляється на острів предків заради пошуку скарбів. Під час своєї подорожі Клеф зустріне різних персонажів які допомагатимуть їй у вирішенні головоломок.

Гра має приємний візуальний стиль і помірно складні задачі, над якими доведеться трішки подумати, принаймні під час першої години гри. Повна версія гри матиме українську локалізацію.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: