Рубрики Статті

Найцікавіші нові серіали 2022 року

Опубликовал
Денис Федорук

Поточний рік видався багатим на цікаві серіальні новинки, але він ще не закінчився, тож попереду на нас чекає немало гучних прем’єр. У цьому матеріалі зібрали двадцятку, на наш погляд, найцікавіших нових серіалів, що вже вийшли чи тільки вийдуть незабаром на різних платформах. Звичайно, тут зібрані не усі проєкти, котрі справедливо заслуговують на увагу глядача, та ми намагались зробити різножанрову добірку, щоб кожен міг знайти для себе щось актуальне. 

«Миротворець» / Peacemaker

Жанр: фантастика, бойовик, комедія
Дата прем’єри: 13 січня
Де подивитись: HBO Max
Кількість серій: 8
IMDb

Після шаленого сиквелу «Загону самогубців» Джеймс Ґанн приступив до створення спін-оффу, в якому головною зіркою став Миротворець. Ця історія про антигероя з хромованим унітазом на голові вийшла не менш шаленою.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Тепер йому потрібно доєднатися до команди спецпризначенців, щоб ліквідувати нову загрозу. Дикий гумор і фірмова ґаннівська провокативність прийшлися публіці до душі, тому й не дивно, що серіал продовжено на другий сезон.

«Пем і Томмі» / Pam & Tommy

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 2 лютого
Де подивитись: Hulu
Кількість серій: 8
IMDb

Сюжет засновано на скандальних реальних подіях і розповідає про шлюб зірки «Рятувальників Малібу» Памели Андерсон та барабанщика Mötley Crüe Томмі Лі. Ображений на зіркове подружжя столяр Ренд Готьє вирішує пограбувати своїх кривдників і випадково викрадає відеокасету, на якій записано інтимні розваги Пем та Томмі під час їх медового місяця.

Те, що трапиться потім, назавжди змінить життя усіх трьох. Тут творці не ставлять собі за мету спекулювати на делікатній темі, а актори (особливо Ліллі Джеймс) демонструють дивовижне перевтілення.

«Джек Річер» / Reacher

Жанр: кримінальний трилер, бойовик
Дата прем’єри: 4 лютого
Де подивитись: Amazon Prime Video
Кількість серій: 8
IMDb

Перший сезон засновано на детективному романі «Поверх смерті» Лі Чайлда. Колишній майор військової поліції армії США Джек Річер підозрюється у вбивстві, якого він не скоював.

Коли головному герою вдається довести свою непричетність, він долучається до розслідування злочину, тим більше, що його брат виявляється однією з жертв таємничого вбивці. Судячи з рейтингів, нова екранізація не поступається, а багато в чому і перевершує фільми з Томом Крузом про цього ж персонажа.

«Буде боляче» / This is Going to Hurt

Жанр: комедійна медична драма
Дата прем’єри: 8 лютого
Де подивитись: BBC One
Кількість серій: 7
IMDb

Адаптація однойменних мемуарів Адама Кея. Серіал розповідає про будні молодого лікаря, який працює у відділенні акушерства та гінекології. Головний герой та його колеги змушені працювати понаднормово в несприятливих умовах, адже в лікарні завжди не вистачає персоналу, а тутешнє обладнання взагалі застаріло. Авторам «Буде боляче» вдалося гармонійно поєднати комедійне та драматичне.

«Розрив» / Severance

Жанр: науково-фантастичний психологічний трилер
Дата прем’єри: 18 лютого
Де подивитись: Apple TV+
Кількість серій: 9
IMDb

Таємнича корпорація Lumon Industries практикує програму, у якій співробітники отримують так званий «розрив». Ця процедура є хірургічною та полягає у тому, що люди, знаходячись на роботі, забувають про своє особисте життя, а коли повертаються додому – нічого не пам’ятають з того, що відбувалось на роботі.

Серед «розірваних» знаходиться і Марк Скаут, якому доведеться з’ясувати, що стоїть за цим експериментом. Проєкт має схвальні відгуки та вже продовжений на другий сезон.

«Місячний лицар» / Moon Knight

Жанр: пригодницьке фентезі
Дата прем’єри: 30 березня
Де подивитись: Disney+
Кількість серій: 8
IMDb

Кінематографічний всесвіт Марвел продовжує розширюватися та знайомити глядача з новими персонажами. На цей раз головною дійовою особою виявляється Марк Спектор – чоловік, який змушений бути аватаром бога місяця Хонсу.

Крім того, Марк мусить розділяти тіло разом з невдачливим працівником сувенірного музейного магазинчика Стівеном Ґрантом, що дуже ускладнює життя обом. Попереду Місячного лицаря чекає купа небезпечних пригод.

«Кульгаві коні» / Slow Horses

Жанр: трилер, драма, кримінальний
Дата прем’єри: 1 квітня
Де подивитись: Apple TV+
Кількість серій: 6
IMDb

Після того, як агент британської контррозвідки MI5 Рівер Картрайт зазнає невдачі під час виконання тренувальної місії, його відправляють у спецвідділ під назвою «Кульгаві коні». Це місце для невдах, котрі змушені нудитися за канцелярською роботою та терпіти навіженого начальника, якого грає Гері Олдмен.

Але доля дає цим лузерам другий шанс, коли вони виявляються втягнутими у зловісну авантюру, сплановану у головному управлінні контррозвідки. «Кульгаві коні» – екранізація однойменного роману Міка Херрона, що позиціонується як іронічне шоу про світ шпигунів. У грудні розпочнеться показ другого сезону.

«Коли завмирає серце» / Heartstopper

Жанр: підліткова мелодрама
Дата прем’єри: 22 квітня
Де подивитись: Netflix
Кількість серій: 8
IMDb

Сюжет засновано на однойменному вебкоміксі Еліс Осеман. Школярі Чарлі та Нік навчаються в одній гімназії, але не знайомі особисто. Та одного дня доля зводить їх разом, і хлопці починають дружити. Поступово Чарлі розуміє, що відчуває до свого друга романтичні почуття. Ця зворушлива історія викликала щирий відгук у глядачів, тож творці продовжили серіал ще на два сезони.

«Жінки, що сяють» / Shining Girls

Жанр: трилер
Дата прем’єри: 29 квітня
Де подивитись: Apple TV+
Кількість серій: 8
IMDb

Серіал є адаптацією однойменного роману Лорен Б’юкс. Кірбі Мазрачі й досі не може оговтатися після жорстокого нападу, що трапився багато років тому. Одного разу вона приходить до висновку, що нещодавнє вбивство дуже нагадує її випадок.

Об’єднавши зусилля з досвідченим репортером Деном Велазкесом, головна героїня вирушає на пошуки таємничого серійного убивці. Після надуспішної «Оповіді служниці» Елізабет Мосс знімається ще в одному схваленому глядачами й критиками проєкті.

«Сходи» / The Staircase

Жанр: трилер, драма, детектив, кримінальний
Дата прем’єри: 5 травня
Де подивитись: HBO Max
Кількість серій: 8
IMDb

Цей детективний серіал засновано на реальних подіях. В центрі оповіді знаходиться автор кримінальних романів Майкл Петерсон, якого звинувачують у вбивстві власної дружини Кетлін. Жінку знайшли мертвою біля сходів свого дому, але чи мав до цього якусь причетність Майкл – достеменно невідомо.

У ході довготривалого судового процесу можуть розкритися страшні таємниці, на перший погляд, щасливого подружжя. Це вельми цікава історія з неперевершеним Коліном Фертом у головній ролі.

«Обі-Ван Кенобі» / Obi-Wan Kenobi

Жанр: космовестерн
Дата прем’єри: 27 травня
Де подивитись: Disney+
Кількість серій: 6
IMDb

Ось і відбулося велике повернення культових персонажів з трилогії приквелів. Дія відбувається через десять років після подій «Помсти ситхів». Обі-Ван переховується на Татуїні від імперських найманців. Він живе життям простого робітника, бо вже давно закопав під землю не тільки світловий меч, а й надії на перемогу над Імперією.

Але зникнення малої Леї змушує героя згадати своє славне минуле та поринути у колообіг нових небезпечних пригод. Звісно, це далеко не ідеальний камбек, але прихильники легендарної космічної саги отримали можливість добряче поностальгувати.

«Гравці» / Players

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 16 червня
Де подивитись: Paramount+
Кількість серій: 10
IMDb

Цей комедійний псевдодокументальний серіал розповідає про кіберспортивну команду League of Legends. Її учасникам довелося пройти крізь багато випробувань, перш ніж вони отримали можливість потрапити на свій перший чемпіонат.

Але й тут потрібно гарно проявити себе, щоб досягти бажаного результату. Сатирична історія, виконана у стилі мок’юментарі, котра точно не залишить байдужим усіх, хто цікавиться кіберспортом. Наша рецензія тут

«Ведмідь» / The Bear

Жанр: комедія, драма
Дата прем’єри: 23 червня
Де подивитись: FX on Hulu
Кількість серій: 8
IMDb

Кармі Берцатто – молодий шеф-кухар з Нью-Йорка, який спеціалізується на стравах високої кухні. Але після того, як його брат чинить самогубство, Кармі змушений повернутися у рідний Чикаго та взяти на себе керування збанкрутілим рестораном покійного родича. Вкрай схвальні відгуки дозволили творцям вже розпочати роботу над другим сезоном.

«Чорний птах» / Black Bird

Жанр: кримінальна драма
Дата прем’єри: 8 липня
Де подивитись: Apple TV+
Кількість серій: 6
IMDb

Адаптація автобіографічного роману Джеймса Кіна «Разом з дияволом: занепалий герой, серійний вбивця і небезпечна угода для спокути». Головний герой отримує покарання у вигляді десяти років позбавлення волі. Але його можуть звільнити, якщо він допоможе ФБР отримати зізнання від Ларрі Голла, якого підозрюють у жорстоких серійних вбивствах. Одна з останніх ролей Рея Ліотти.

«Дім Дракона» / The House of the Dragon

Жанр: епічне фентезі
Дата прем’єри: 21 серпня
Де подивитись: НВО Max
Кількість серій: 10
IMDb

Сюжет довгоочікуваного приквелу «Гри престолів» був заснований на книзі Джорджа Мартіна «Полум’я і кров», в якій розповідається про завоювання Вестероса Таргарієнами та подальше їх правління.

Події розгортаються за 200 років до подій, описаних в оригінальному серіалі. Перший сезон завершується незабаром, але вже зараз проєкт отримав чудові глядацькі й кінокритичні відгуки та, відповідно, логічне продовження на другий сезон. Наша рецензія тут.

«Пацієнт» / The Patient

Жанр: психологічний трилер
Дата прем’єри: 30 серпня
Де подивитись: FX on Hulu
Кількість серій: 10
IMDb

Психотерапевт Алан Штраус потрапляє в полон до власного пацієнта. Ним виявляється серійний убивця Сем Фортнер, і він прагне перемогти своє бажання убивати за допомогою Алана.

Але ситуація ускладнюється тим, що Штраус сам наразі знаходиться не в кращому психологічному стані, адже нещодавно загинула його дружина. Критики відзначають перфоманси Стіва Карелла та Донала Глісона у незвичних амплуа, а фінал сезону відбудеться вже зовсім скоро – 25 жовтня.

«Володар перснів: Персні влади» / The Lord of the Rings: The Rings of Power

Жанр: епічне фентезі
Дата прем’єри: 1 вересня
Де подивитись: Amazon Prime Video
Кількість серій: 8
IMDb

Цей довгоочікуваний та дуже дорогий проєкт вже має цілу історію з негативним ставленням глядачів та низькими рейтингами на сайтах Amazon та IMDb. Та навіть не зважаючи на неоднозначне сприйняття прихильників творчості Дж. Р. Р. Толкіна, серіал все одно виявляється однією з найгучніших цьогорічних прем’єр на малих екранах.

Дія відбувається за тисячі років до подій «Гобіта» і «Володаря перснів» й охоплює найвизначніші події Другої епохи Середзем’я. Це історія про доленосні події: створення Перснів влади, сходження Саурона, падіння Нуменора та останній союз ельфів і людей. Наша рецензія тут

«Андор» / Andor

Жанр: космоопера
Дата прем’єри: 21 вересня
Де подивитись: Disney+
Кількість серій: 12
IMDb

Ще один представник малого екрана з всесвіту «Зоряних війн». На цей раз мова піде про Касіяна Андора – персонажа з фільму «Бунтар Один». До подій у ньому головний герой матиме купу цікавих та небезпечних пригод, аж допоки не стане одним з учасників Альянсу повстанців.

Сезон завершиться тільки в кінці листопада, але схвальні відгуки вже дозволяють зробити висновок, що проєкт вдався. Також творці анонсували другий сезон, котрий теж складатиметься з 12 епізодів.

«Вінчестери» / The Winchesters

Жанр: пригодницька містика
Дата прем’єри: 11 жовтня
Де подивитись: The CW
Кількість серій: 13
IMDb

Приквел до культового серіалу «Надприродне» розповідає про батьків Сема і Діна Вінчестерів – Джона і Мері, які мусили боронити цей світ від різноманітної нечисті ще задовго до народження легендарних братів.

Зважаючи на культовість оригінального серіалу, котрий нараховує 15 сезонів, на творцях «Вінчестерів» лежить велика відповідальність. Чи зможуть вони виправдати сподівання – дізнаємось зовсім скоро.

«Кабінет курйозів Ґільєрмо дель Торо» / Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities

Жанр: антологія жахів
Дата прем’єри: 25 жовтня
Де подивитись: Netflix
Кількість серій: 8
IMDb

До Гелловіну Нетфлікс представить антологію жахів від майстра жанру Ґільєрмо дель Торо, створену на основі його однойменного оповідання. Це вісім різних сюжетів, два з яких поставив сам мексиканський режисер, а інші були створені різними кінематографістами (серед яких Вінченцо Наталі, Панос Косматос та інші). Творці обіцяють історії, які «кидають виклик класичним жахам». Наша рецензія тут.

Disqus Comments Loading...