Статті Статті 17.01.2023 о 14:00 comment views icon

Топ 10 корисних і недорогих електроінструментів для дому

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg

Дмитро Спасюк

Автор статей та оглядів

Українське прислів’я «готуй сани влітку, а воза взимку» актуальне у всі часи та епохи. Коли з’являється вільна хвилина холодними зимовими вечорами, умілі руки беруться робити щось корисне. Та до рук потрібні ще й інструменти. Редакція ITC підібрала десятку цікавих і недорогих предметів, що допоможуть у господарстві.

Ми розглянемо десять категорій інструментів. А для наочності й конкретики виберемо непоганих представників цих категорій. В підбірку включимо не надто дешеві, але й не переоцінені моделі, що ідеально підходять саме для домашнього, побутового використання.

За ціною усіх десяти корисних електричних інструментів можна придбати телефон посередньої якості або найпростіший ноутбук з 4 ГБ ОЗП і дешевим екраном. Смартфон з OS Android за рік втратить 40-50% вартості, ноутбуку для цього знадобиться до двох років. А шліфувальна машина, точило, технічний фен чи перфоратор навряд чи здешевіють. Скоріше ціни на них зростуть. Також порівняємо ціни на електричні інструменти з деякими популярними побутовими витратами.

Пристрій Ціна, грн
Викрутка акумуляторна 420
Болгарка 1500
Гравер 980
Електричний лобзик 980
Дриль 1450
Точило 1280
Шабельна пила 1750
Перфоратор 2980
Паяльник 380
Технічний фен 1000
Всього 10 інструментів 12720

Акумуляторна викруткаТоп 10 корисних і недорогих електроінструментів для дому

Ця механізована помічниця буде корисна тим, хто часто збирає комп’ютери. Акумуляторна викрутка перш за все зекономить час. А невелика потужність не дозволить пошкодити текстоліт материнських плат при закручуванні гвинтів. Використовувати потужні шурупокрути для збірки ПК – така собі вигадка. В комплекті є чимало насадок для різних потреб. За свою невеличку вартість вона виглядає розумним вибором. Зайвою ця крихітка в домі точно не буде.

Викрутка акумуляторна Intertool DT-0301 419 грн

Кутова шліфувальна машина (болгарка)Топ 10 корисних і недорогих електроінструментів для дому

Це універсальний інструмент, яким можна робити будь-що. Для прикладу додали модель середньої потужності. 1900 Вт вистачить для більшості випадків. Нею можна без проблем різати плитку, металеві труби. Спеціальні насадки дозволять різати вироби з дерева, шліфувати поверхні, точити садовий інструмент тощо. Умілі руки завжди знайдуть застосування болгарці. Пристрій із категорії «must have». Ціна цього виробу менша майже будь-якої гри до PlayStation.

Болгарка Craft CAG 180/1900 1515 грн

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

ГраверТоп 10 корисних і недорогих електроінструментів для дому

Що за «гравер»? Сучасна молодь подумає, що це якась електрична зубна щітка старого зразка. Насправді цей пристрій являє собою дриль і болгарку у мініатюрному форматі. Потужність невелика, але йому й непотрібно багато Вт. Обираючи відповідну насадку, ним можна різати, свердлити, шліфувати. Він дістанеться туди, де не пролізе велика пила. Компактний, цікавий і корисний електроінструмент, що знайде собі застосування у будь-якому домі, де проживає хоча б один чоловік.

Гравер Арсенал ГМ-200ЕФС 987 грн

Електричний лобзикТоп 10 корисних і недорогих електроінструментів для дому

Ті, хто прогулював уроки трудового навчання, навряд чи вміють користуватись лобзиком. Цей пристрій дозволяє дуже точно і акуратно нарізати тонкі дерев’яні вироби. А електрична модель лише спрощує цю роботу та економить час. З його допомогою можна зробити полички з фанери, годівничку, органайзер для інструментів чи багато чого іншого. Тисяча гривень за корисний інструмент для роботи з деревом – це удвічі менше ніж коштує захисний чохол для флагмана Samsung S22 Ultra.

Лобзик електричний BauMaster JS-4050e 975 грн

Дриль ударнаТоп 10 корисних і недорогих електроінструментів для дому

Хіба не приємно починати ремонт тоді, коли сусіди лягають спати? Ударна дриль пригодиться в кожному домі. Просвердлити діру для виводу кабелів в іншу кімнату, пробити отвори в бетоні для дюбелів тощо. Можна перелічувати сотні прикладів практичного застосування цього інструменту. \

Недорогої моделі на 1200 Вт буде достатньо для домашніх потреб. За ціною непоганої дрилі можна придбати карту пам’яті на 256 ГБ для зйомки вертикальних відео у 4K. Важкий вибір, адже вартість орієнтовно та ж сама.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Дриль Start Pro SID-1250 1447 грн

ТочилоТоп 10 корисних і недорогих електроінструментів для дому

Гострі ножі – це обличчя господаря. Носити свої кухонні прилади на заточування до майстра кожного разу не надто зручно. Простіше мати вдома побутове точило. Моделі на 350 Вт вистачить для загострення будь-яких ножів. На точилі є два камені з різною текстурою. Можна заправляти ножиці, ножі, загострювати сокири, мачете, садовий інструмент.

Актуальність цього виду інструменту ніколи не падає, він завжди стане в пригоді. Також точило привертатиме увагу сусідів з тупими ножами, які не мають 1300 гривень на такий девайс. Скоріш за все, ті не одноразово приходитимуть із проханням загострити ножі.

Заточний верстат Сталь Т1540 1287 грн

Шабельна пилаТоп 10 корисних і недорогих електроінструментів для дому

Пили шабельного типу діють за принципом лобзика. Але це значно потужніший девайс, що може врізати досить грубе дерево та інші матеріали. З таким інструментом можна втілювати свої шалені ідеї з деревообробки. 700 Вт вистачить для базових потреб. Фанеру, гумовий шланг чи ДСП шабельна пила ріже легко, як ножиці папір A4.

Використовуючи відповідні пилки, нею можна обробляти металеві вироби. У вмілих руках вона здатна творити шедеври, але простота у використанні робить її актуальної й для новачків. Ціна питання такого універсального інструмента менш як 1800 гривень.

Шабельна пила INTERTOOL DT-0400 1763 грн

ПерфораторТоп 10 корисних і недорогих електроінструментів для дому

Зняти стару плитку у ванній кімнаті, оббивати тинькування, пробити отвір у стіні, демонтувати щось чи знищити – це все вміє перфоратор. З філософської песимістичної точки зору він є в основному деструктивним інструментом. Але не знищивши старе, не побудувати нового. Перфоратор є незамінним інструментом для будь-якого сучасного ремонту. Важко уявити будівельну бригаду без цього девайсу. Сфери застосування можна перелічувати довго.

Модель на 1500 Вт впорається з більшістю побутових завдань. Для любителів перебудовувати свою домівку він стане незамінним помічником. До того ж сусіди часто приходитимуть до власника перфоратора, щоб позичити його на кілька днів.

Перфоратор Total Tools TH1153216 2987 грн

ПаяльникТоп 10 корисних і недорогих електроінструментів для дому

Класичний паяльник завжди знайде застосування в хазяйстві. «Перегорів» набір гірлянд? Достатньо п’яти хвилин, щоб запаяти обірваний дріт (найчастіша причина ламання гірлянд). Паяльник здатен себе окупити за 2-3 використання. За ціною захисного скла до смартфона можна отримати корисний пристрій, який неодноразово матиме нагоду виправдати своє перебування у домі.

Професійні майстри обирають потужні паяльні станції, але для домашніх потреб вистачить моделі на 60 Вт. Він недорогий в обслуговуванні та підтримує заміну жал. При регулярному, але акуратному використанні його термін служби може складати кілька років.

Контактний паяльник TOPEX 44E 026 385 грн

Технічний фенТоп 10 корисних і недорогих електроінструментів для дому

Навіщо використовувати ще один фен, коли у дружини/дівчини уже є схожий? Промислові фени сильно відрізняються від тих, які використовують для осушування волосся. Вони підтримують значно вищі температури та дозволяють легко знімати наклейки й фарбу, ослаблювати ржаві гайки, обробляти дерев’яну поверхню, зварювати пластикові труби та багато іншого.

Автомобільні любителі матимуть змогу поклеїти вінілову плівку на капот свого залізного коня. Технічний фен не є надто універсальним пристроєм, але однозначно спрощує життя своєму власнику. Коштує цей корисний інструмент, як найдешевший смартгодинник з жахливою автономністю, поганим екраном і підвисаючим інтерфейсом.

Технічний фен Stark HG 2003R 1015 грн

Висновки

У час цифрової техніки та віртуальних розваг багато користувачів забувають про те, що насправді є чим себе зайняти й в реальному житті. Не обов’язково бути професіоналом, щоб просвердлити отвір для дюбеля, спаяти обірваний дріт, обрізати шматок дошки чи щось інше. Багато таких речей здатен зробити будь-хто, маючи відповідний інструмент.

Коли немає чим працювати, людина йде до відповідних фахівців. Зазвичай це займає чимало часу і коштує недешево. Саме тому вирішили скласти підбірку корисних інструментів для дому, які підходять для новачків і любителів.

Звісно, роблячи великий і серйозний ремонт чи важкий проєкт, доведеться звернутись до профі своєї справи. Але багато чого вдасться зробити своїми силами. Придбати цілий ящик корисних електричних інструментів за ціною одного телефону посередньої якості чи дуже простенького ноутбука – непогана альтернатива.

Ми зробили це дивне порівняння лише для того, щоб показати реалії цін. Корисні та практичні інструменти насправді коштують значно дешевше цифрової електроніки. Це стало ще одним мотиваційним фактором для огляду десятки цікавих інструментів, які дозволять майструвати «воза взимку», а «сани влітку».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: