Статті Статті 15.02.2023 о 14:00 comment views icon

Toп 40 українських Telegram-каналів про IT: новини, QA, SEO, DevOPS, IT-бізнес, та багато іншого

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/04/photo_2024-04-01_11-27-50-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/04/photo_2024-04-01_11-27-50-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/04/photo_2024-04-01_11-27-50-3-96x96.jpg

Павло Чуйкін

Заступник головного редактора, керівник відділу оглядів

Редакція інтернет-видання Highload обрала 40 найцікавіших Telegram-каналів від українських айтівців. ITC.ua з дозволу автора передруковує цей матеріал. Ми сподіваємося, що він буде корисним для наших читачів.

У добірку увійшли як авторські канали підприємців та держслужбовців, так і тематичні пабліки про робочі будні розробника.

Новини IT

FEDOROV

Представлення не потребує. Канал міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Новини уряду, законодавчі ініціативи, нові функції «Дії» — все це ви знайдете саме там.

Технології, медіа та суспільство

Андрій Бродецький — український журналіст та блогер, який пише про сучасні технології. Це один з найбільших тематичних каналів в українському сегменті Telegram.

БлоGнот

Канал підприємця з Одеси, ексдиректора українського офісу «Яндекс»,  та засновника Searchengines Сергія Петренка. Щодня оглядає новини у сфері IT з власними думками та коментарями.

addmeto

Григорій Бакунов (bobuk) — СТО в Parimatch Tech, який з 2020 року живе та працює в Києві. Головні новини світового IT — 100% будуть на каналі.

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу

DIGITAL SQUAD

Канал цікавий регулярними добірками, які точно будуть корисні IT-спеціалістам. Наприклад: добірка книг для копірайтерів, курси, корисні безплатні програми, коворкінгикреативні ініціативи на підтримку армії тощо.

Авторські канали

Той самий Бабіч

Зараз на каналі веброзробника Сергія Бабіча думки про війну, коштозбори, звіти про закупки та особисті розмисли щодо буденного. Але інколи він розповідає якісь цікаві практичні речі, наприклад, як зробити таби за допомогою тільки HTML та CSS. 

Артём Бородатюк

Категорія «ви й так, мабуть, знаєте». Автор — засновник 20 ІТ-компаній, які входять у Netpeak Group. Пише про бізнес, коментує новини, дає корисні поради, а інколи розповідає як справи в Netpeak.

girl in tech by Olena Kirichok

Англомовний канал Backend Developer Олени Кірічок з Woman In Tech. Курси, вакансії, і звичайно ж, права жінок та гендерна рівність.

✙rozho)))k✙

Авторський канал Володимира Рожкова — архітектора, техліда, менеджера та незалежного консультанта для IT-компаній. Шерить новини, допомагає зареєструватися в ChatGPT та збирає кошти на ЗСУ.

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу

Телеком-кружок

Авторський канал Олександра Глущенко про галузь інтернет-доступу, мережеве та абонентське обладнання, супутникове, інтернет- телебачення і т.д. А останнім часом багато розповідає про Starlink та навіть про те, як добути інтернет без світла.

Bykovets Agile (Simplesense.)

Канал Agile-коуча, тренера та організацйного консультанта Артема Биковця про Agile, Scrum, команди, лідерство, трансформації, фідбек, мотивацію, Канбан, LeSS, масштабування, тренінги та багато іншого.

Плохой Продукт

Євген Плохой — співзасновник БФ КОЛО, та топменеджер у Readdle. Розповідає про продакт-менеджмент, бізнес, КОЛО та інше.

xpinjection

Java, розподілені системи, Agile, процеси розробки, інженерні практики, QA, конференції — про все це, і не тільки розповість ava Tech Lead, Delivery Manager Микола Аліменков (Mikalai Alimenkou).

Экстраполяция IT

Авторський канал Олексія Осипенко про IT загалом і про програмування зокрема.

Міністерство Стриманого Оптимізму

Канал веде один з засновників фонду KOLO, екс-CEO ЛУН, та екс-CPO  Robota.ua Яр Бірзул. Багато про війну, і звичайно ж збори військовим.

localhost Dev/QA/Pm

Всяка всячина, і не тільки DevOPS: новини IT, меми, огляди.

QA

QA спільнота (popeliuha)

Авторський канал української тестувальниці Наталії Пислар-Попелишко. Фахівчиня створює різноманітні гайди, шпаргалки, надає відповіді на різноманітні питання. А ось нещодавно навіть створила і виклала у відкритий доступ конспект з тестування ПЗ.

QA їсть баги на сніданок

Авторка каналу — Manual QA в PandaDoc Анастасія Веременко. Розповідадає про тестування та про все, що довкола нього.

Security QA

Канал веде QA Lead IT-компанії EVO Святослав Логін. На ньому можна знайти книги з тестування, інструменти з хакінгу, відео з конференцій.

automation-remarks.com

Канал для QA-інженерів, тестувальників, QA Automation та SDET. Автор час від часу проводить збір коштів для воїнів та організовує зустрічі у войс-чаті.

Product Management

Pavlo Pedenko

Автор — Senior PM в Wise.com, організатор Global Hack Weekened та співорганізатор Growth Marketing Stage, ConfidenceConf. На каналі багато подкастів та авторських думок

Product Development and Management

Telegram-канал Chief Product Officer в Kyivstar та співзасновника фонду KOLO Міши Нестора.

Продакт борщ

Канал продакт-менеджера, засновника освітньої платформи для продакт-менеджерів Asta.Academy Рея Астафічева. На каналі багато аналітики, автор часто ділиться кейсами з особистого досвіду.

Improve Your Product

Автори — Алекс та Наталія Єленевич. Алекс — Co-founder & CMO at CodeGym, а Наталія — автор першого в Україні дослідження ринку продакт-менеджерів. Підборки, авторські історії, бізнес-кейси.

Product Market Fat

Канал про побудову і просування в ІТ. Книжки, лекції, а також дуже багато подкастів. 

Світч в Продакти 📒 Product Management, IT, стартапи

Алла Камнєва — бізнес-аналітик у великій аутсорс-компанії. На каналі — курси, статті, відео, книги, та підкасти з продакт-менеджменту та й взагалі зі створення та розвитку продуктів.

Продукторий Владимира Меркушева

На своєму каналі автор розповідає про лайфхаки у продуктовому менеджменті, робить анонси подій та репортажі з офісів IT-компаній

SEO

Devaka Talk

Це канал належить аналітику з технічної оптимізації сайтів Сергію Кокшарову, де він публікує посилання на корисні матеріали та новини з SEO та інтернет-маркетингу.

SEO inside

Авторський канал В’ячеслава Варені. SEO-інсайди, секрети пошукової оптимізації, новини, практики, поради.

Павлуцкий Александр

Канал належить керівнику NX-Agency.com. Розповідає як генерувати 260 000 слів за $1чому потрібно припинити користуватися text.ru, і чому AI-тексти не підходять під Affiliate-сайти. І це далеко не все.

DevOPS

CatOps

Авторський канал Юрія Рочняка — Lead Site Reliability Engineer у N26. Пости в ньому — виключно англійською мовою.

ДевОпс Інженер

«Я розглядаю найтоповіші технології та рішення, розповідаю про реальні архітектурні проблеми», — запевняє засновник каналу Олег Миколайченко.

Design

Лавка Продуктова

Денис Суділковський — СМО у ЛУН. Розповідає переважно про Product Design.

Smart Dev — веб-розробка, дизайн, програмування

Новини IT та технологій, статті, авторські переклади.

Всяка всячина: Java, Frontend, WebAnalytics, пошук роботи

Жабаскрипт

Авторський контент від Cofounder в Webbylab, SWE в Google Віктора Турського. Пише про архітектуру, best practices, продуктивність, безпеку, інструментарій.

Frontend Info

Лаконічний канал для Frontend-девелоперів. Регулярні пости з купою спеціалізовано інформації. Frontend, а також Javascript, CSS, ReactJS, React Native та Redux.

WebAnalytics

Канал від Analytic Solutions Service Manager в MacPaw Дмитра Осіюка про розвиток вебаналітики: апдейти аналітичних продуктів, цікаві статті з розв’язання популярних аналітичних задач та про те, як працює і змінюється трекінг в інтернеті.

MarkeTech

Ще один канал Дмитра Осіюка — про застосування сучасних технологій у маркетингу.

BizDeva

Марина Нікітчук консультує IT-компанії на теми b2b-продажів, лідогенерації, аудиту та побудови business development процесів. Якщо хочете дізнатися, чим зайнята Sales Development Director в IT — просто підпишіться та почитайте.

Дзен. Вакансії в digital та IT

Звичайно, каналів з вакансіями досить багато. Але грамотно структурованих, та цікавих — дуже мало. А на каналі Дмитра Потапова дві останні вакансії — це автор історій для українського Telegram-каналу та Senior SMM manager в команду alyona alyona. Зовсім небанально, погодьтесь.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: