Статті Курси 07.07.2023 о 11:00 comment views icon

Топ 5 курсів для майбутнього QA-тестувальника 

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg

Ірина Тесленко

Автор статей

Топ 5 курсів для майбутнього QA-тестувальника 

Часто кажуть, що тестування програмного забезпечення (QA) — найпростіша сфера для входу в ІТ. Однак в реальних умовах, QA важлива складова розробки ПЗ, в процесах якого має добре розбиратися тестувальник. 

Фахівець QA повинен перевіряти якість продукту, його адекватне функціонування та відповідність вимогам. Без розуміння “що відбувається під капотом” тестувальник не зможе оцінити правильність продукту та проаналізувати дані, щоб співпрацювати з розробниками. 

Тому QA engineer представляє технічну спеціалізацію в ІТ і вимагає ґрунтовних знань та відповідальної підготовки. І якщо вас цікавить tech-індустрія по-справжньому, то вам буде корисним наступна підбірка навчальних програм, які можуть стати першим кроком до кар’єри в тестуванні програмного забезпечення. 

Онлайн-курс QA Manual від HillelТоп 5 курсів для майбутнього QA-тестувальника 

Цей базовий курс призначений для ознайомлення з різними видами тестування та документацією, яка застосовується в роботі. Перед початком навчання школа Hillel пропонує виконати тест з англійської мови та комп’ютерної грамотності, однак для проходження саме цього курсу достатньо базових знань ПК — програма повністю адаптована для початківців. 

Під час 32 занять з інтенсивністю 2 занять на тиждень студент вивчить основу роботи з баг-трекінговими системами, тестуванню веб-сервісів і API, нюансам в процесі тестування програмного забезпечення. 

Після завершення курсу, студент буде мати достатній рівень знань для початку роботи на посаді Junior QA. 

Онлайн-курс QA Automation — JavaТоп 5 курсів для майбутнього QA-тестувальника 

Для більш досвідчених фахівців, які хочуть вивчити QA Automation школа Hillel пропонує курс рівня Advanced. Ця навчальна програма призначена для студентів, які вже мають достатній рівень в ручному тестуванні та базово розуміють сучасні мови програмування.

Курс підійде для прокачування професійних скілів і виконання складних тестів, які не можна виконати вручну. Тривалість курсу ідентична попередньому — 32 заняття по 2 занятті на тиждень. Також необхідно пройти тестування для впевненості у рівні необхідних для навчання знань. 

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Програма курсу містить заняття про синтаксис мови програмування Java та основи об’єктноорієнтованого програмування, а також практичні завдання для отримання навичок написання юнітних, інтеграційних та системних тестів. Курс ознайомлює з деякими шаблонами проєктування, що використовуються в автоматизації та допомагає розібратися з написанням автоматизованих тестів з використанням фреймворку Selenium. 

Онлайн-курс QA Automation — PythonТоп 5 курсів для майбутнього QA-тестувальника 

Тестування на Python є популярним вибором серед розробників і тестувальників програмного забезпечення, адже Python має широкий спектр інструментів і бібліотек, які полегшують процес і допомагають забезпечити якість програмного забезпечення.  

Цей курс нагадує попередній за рівнем підготовки фахівців в автоматизації тестування, але стосується мови програмування Python. Це комплексна навчальна програма охоплює основні задачі в області автоматизації тестування вебдодатків і допоможе розібратися зі створенням різних типів тестів, а також синтаксисом і інструментами Python. 

Студент на закінчення курсу буде вміти розгортати тестові системи з використанням Jenkins і опанує навички тестування різних типів API. Тривалість курсу становить 32 заняття по 2 заняття на тиждень.

QA тестувальник онлайн-курс із працевлаштуваннямТоп 5 курсів для майбутнього QA-тестувальника 

Mate academy пропонує два види курсів з QA напрямків. Програма повного дня та програма з гнучким графіком відрізняються методом оплати (курс повного дня оплачується після працевлаштування), а також термінами навчання. Хоч курс однаково розбитий на 16 модулів (по 124 теми), однак на програмі повного дня навчання відбувається протягом 3-ьох місяців, а на програмі з гнучким графіком — протягом 5 місяців. 

Платформа для навчання від Mate academy оптимізована для зручності студента, який хоче опанувати все необхідне для QA-фахівця. Після проходження навчання студент буде розуміти технічну складову продукту, методи її покращення і запобігання виникнення помилок у роботі програмного забезпечення. 

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Курс містить заняття від найбазовіших тем і теорії QA до структур даних і алгоритмів. Важливо, що під час навчання студент отримуватиме менторську підтримку, фідбек про написаний код і підготується до реальних співбесід. А додатковою перевагою буде доступ до курсу англійської мови, без якої, як відомо, в tech-індустрії неможливо побудувати успішну кар’єру. 

QA Automation від robot_dreamsТоп 5 курсів для майбутнього QA-тестувальника 

Курс від robot_dreams розрахований на навчання протягом 22 тижнів і розуміння базових аспектів ручного тестування ПЗ. Програма адаптована і для випускників курсів по ручному тестуванню для ефективного переходу в автоматизацію та вивчення сучасних інструментів та фреймворків для запуску автотестів. 

Курс допоможе опанувати навички з автоматизації тестування, а також допоможе дізнатися більше про саму розробку ПЗ, як подальшого напрямку для розвитку кар’єри. 

Навчання сфокусоване на підготовку роботи з проєктами з використанням бібліотек та фреймворків Java. Цей курс навчить застосовувати інструменти як ручного та автоматизованого тестування в одному проєкті, тому вимагає попередньої підготовки. 

Перевагою програми є окремий з підготовки до співбесіди з HR. Студенту допоможуть правильно складати резюме та писати супровідного листа, щоб упевнено подавати CV на позицію Junior QA Automation.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: