Статті Курси 09.06.2023 о 11:00 comment views icon

Вайтішніку в поміч: курси англійської для техспеціалістів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg

Ірина Тесленко

Автор статей

Вайтішніку в поміч: курси англійської для техспеціалістів

Іноземна мова — квиток у світ вищих заробітних плат, міжнародних клієнтів і проєктів. Однак для tech-індустрії вона виступає базовим скілом. Навіть для ІТ-копірайтера звичайне ТЗ з «драфтами текстів для опису флоу юзера» стає задачею з зірочкою, якщо не знаєш англійської. А що вже казати за технічних спеціалістів чи проджектів, які ведуть іноземних клієнтів.

Коли ти тільки попадаєш в середовище айтішніків, то і так мусиш лупати скалу знань, особливо якщо світчнувся з іншої галузі. Однак без іноземної ані вивчення нового, ані безпосередня робота в ІТ не приноситиме ефективних результатів. Тому ми зібрали спеціалізовані курси на популярних платформах для тих, хто хоче одразу розуміти колег і прошарити айтішний сленг.

English for IT ProfessionalsВайтішніку в поміч: курси англійської для техспеціалістівВайтішніку в поміч: курси англійської для техспеціалістів

Цей курс від Udemy допоможе не тільки розібратися в іноземній мові, а й впевнено робити кроки на перших етапах роботи. Наприклад курс передбачає уроки для правильної презентації своєї професії, що може допомогти під час підготовки до співбесіди. Під час навчання буде змога дізнатися більше про типові задачі спеціаліста, вивчити терміни програмування та граматичні правила для спілкування чи листування з колегами.

Саме ця програма розрахована для людей з середнім рівнем знання англійської (A2-B1), а тому допоможе з базовим рівнем підготовки почати вивчати необхідні для старту теми.

Курс містить:

  • 3,5 години відео навчальних відео;
  • 17 статей;
  • 37 ресурсів для завантаження.

По закінченню ви отримаєте сертифікат, який зможе доповнити портфоліо та підтвердити профільну підготовку.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

IT English. For IT beginners and professionalsВайтішніку в поміч: курси англійської для техспеціалістів

Цей курс для тих, хто не хоче розгубитися на співбесіді, презентуючи себе та свій попередній досвід. З ним легко вивчити комплекс всіх необхідних слів для ділового спілкування, розповіді про проєкти та відповіді на типові питання від рекрутерів.

Одним з ключових уроків цього курсу є частина про ролі в ІТ і роботу в команді. Для тих спеціалістів, які ніколи не мали справу з ІТ-середовищем це допоможе швидше влитися в колектив і знати зону відповідальності майбутніх колег. Окремим блоком навіть передбачена робота з Linkedin, який у світі айтішніків виступає не просто Фейсбуком, а ледве не обов’язковим елементом підтвердження своєї ділової репутації.

Курс підійде для початківців без досвіду роботи в ІТ з базовим рівнем англійської мови A2-B1. На відміну від попередньої ця програма більше орієнтована на самостійне навчання, адже містить 2,5 години відео навчальних відео та 52 ресурси для завантаження матеріалів.

English Communication for Tech ProfessionalsВайтішніку в поміч: курси англійської для техспеціалістів

Платформа Coursera також пропонує свої програми для покращення англійської. Кому цікаве більш розширене вивчення лексики підійде ця навчальна програма від Університету штату Аризона. Курс оптимізований для початківців у сфері, адже також допомагає створити свій LinkedIn профіль, підготувати резюме та дізнатися про tech-індустрію якомога більше.

Курс English Communication містить інформацію про галузеві тренди, стартапи та спеціалізовану лексику програмування. Після закінчення навчання вам будуть відомі теми тестування програмного забезпечення, розробки та проджект менеджменту. Додатково курс розповідає про відомих персон у сфері та допоможе опанувати лексику для вільного спілкування з колегами, коли потрібно поділитися зворотним зв’язком чи власними гіпотезами під час презентації ідеї.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Курс триває 12 тижнів і містить 12 тематичних модулів, проходження яких займає орієнтовно 73 години. Його головна перевага полягає в адаптації для різних фахівців як технічних, так і суміжних сфер, а тому його можна обирати навіть тим спеціалістам, які не займаються розробкою продуктів, але залучені до процесу як технічні райтери чи sales-менеджери, яким необхідно володіти потрібно лексикою та відчувати себе впевнено у будь-якій розмові.

Better Business Writing in EnglishВайтішніку в поміч: курси англійської для техспеціалістів

Перша комунікація з рекрутером найчастіше відбувається через лист на електронну пошту, меседжа в чат або у повідомленні на LinkedIn. Для технічного спеціаліста важливо проявити себе з перших секунд спілкування, але до hard skills можна не встигнути перейти, якщо сам лист від потенційного співробітника не має професійного вигляду.

Цей курс спрямований на покращення навичок листування. І хоч він не містить спеціалізації в tech-індустрії, зате поєднує різні формати навчання, щоб прокачати письмову англійську на максимум. Навчальна програма розрахована на початківців і складається з класичних лекцій, практичних завдань, вікторин і комплексу додаткових ресурсів, щоб опанувати ділову мову для листування.

Окремим блоком у курсі передбачений матеріал для підготовки презентацій, що допоможе лаконічно презентувати свої ідеї англійською та не навантажувати візуал великою кількістю тексту.

Курс складений інформативно та коротко, вимагає всього 13 годин для завершення навчання, а тому ідеально підходить в ролі експрес-підготовки або як повторення базових знань з іноземної ділової мови.

Англійська для ІТ-фахівців від EnglishdomВайтішніку в поміч: курси англійської для техспеціалістів

Для тих, хто потребує опановування мови з нуля кращим варіантом стане тривалий курс з підтримкою викладача. В онлайн-школі Englishdom можна обрати як різну тривалість навчання, так і викладачів, адже займатися можна і з локальним фахівцем, і з носієм мови. Викладач, який знає українську, допоможе розібратися з лексикою на початкових кроках, адже часто коли не знаєш іноземної складаєш речення частково зі слів рідної мови.

Але для просунутого рівня в Englishdom передбачені заняття і з ухилом в ІТ-тематику для опанування професійного сленгу та специфічних слів. Додатково можна обрати корпоративний формат навчання, де співробітники зможуть навчатися для конкретної мети, коли, наприклад потрібно підготувати команду для запуску проєкту закордоном чи виступити на міжнародній конференції.

Перевага цієї платформи полягає у заняттях з персональним викладачем та супроводі менеджерів підтримки. Кому необхідна стабільна мотивація, щоб не зупинятися на пів шляху такий формат навчання допоможе з самодисципліною.

Для студентів Englishdom працює мобільний додаток для виконання завдань і повторення матеріалу з будь-якого місця. А всі заняття відбуваються на інтерактивній платформі ED Class, де зберігаються всі необхідні матеріали та фіксується прогрес успіху студента.
Мінімальний курс в школі становить 5 занять по 50 хвилин, а вартість уроку з викладачем стартує від 9 usd.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: