29.05.2023 о 16:00 comment views icon

Від чого залежить робота смарт-телевізору: швидкість інтернету, частота Wi-Fi на роутері та інше

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png

Від чого залежить робота смарт-телевізору: швидкість інтернету, частота Wi-Fi на роутері та інше

Ми купуємо смарттелевізор, аби дивитися кіно в 4K-форматі, переглядати стримінговий контент у гарній якості, грати в найновіші ігри, врешті-решт. Але іноді картинка зависає, а відео повільно довантажується.

У партнерському матеріалі експерти бренду смарттелевізорів KIVI розповідають, як уникнути таких проблем і на що звернути увагу, коли під’єднуєте телевізор до інтернету.

Партнерський матеріал?

Сучасні телевізори потребують якісного інтернету

Смарттелевізор під’єднують до роутера за таким самим принципом, як і ноутбук, тобто через кабель чи Wi-Fi. Тож спеціальний роутер під Smart TV не потрібен. 

Але ось на що варто зважати:

  • Пропускна здатність роутера. Що сучасніша модель телевізора, то якісніший роутер вам потрібен. Наприклад, для смарттелевізорів останньої лінійки KIVI на операційній системі Android TV 11 доступно понад 10 тис. застосунків. Це стримінгові й ігрові сервіси, які вимагають стабільнішого доступу до мережі, а відповідно, і потужнішого роутера.
  • Мета використання телевізора. Наприклад, якщо ви онлайн-геймер, то швидкість інтернету для вас особливо важлива. Що краща пропускна здатність роутера, то «важчі» ігри ви зможете проходити без жодної затримки. А з телевізорами KIVI грайте без обмежень: вони містять доступ до хмарної ігрової платформи Boosteroid. Ігри доступні у хмарному середовищі за підпискою, їх не треба завантажувати на пристрій.
  • Кількість гаджетів, на які роздається інтернет у вашій оселі. Якщо це два ноутбуки, пара смартгодинників, смартколонки, кілька смартфонів та інших гаджетів, то, вони, коли працюють разом, ділять між собою максимальну швидкість вашого провайдера.

Яка швидкість інтернету необхідна для Smart TV

Загалом мінімальна швидкість, що потрібна телевізору, 30 Мбіт/с. Це забезпечить чіткий, якісний сигнал. Але заявлена швидкість від провайдера подеколи не відповідає дійсності. Щоб перевірити реальну швидкість інтернету, скористайтесь онлайн-спідтестом.

Для телевізора з Android TV, як-от KIVI 65U750NB, достатньо стабільних 100 Мбіт/с, щоб показувати зображення в 4К без затримок в ідеальній якості.

Утім, якщо ви точно знаєте, що швидкість вашого інтернету 100 Мбіт/с, але, як переглядаєте фільм у 4К, помічаєте, що картинка довантажується чи зависає, варто проаналізувати, які пристрої в домі підключені до інтернету. Якщо пристроїв приблизно десять, то із загальної швидкості у 100 Мбіт/с телевізор отримує лише 10 Мбіт/с замість необхідних 30 Мбіт/с. 

Що робити? Збільшувати швидкість вашого інтернету. Тобто або змінити послугу у вашого провайдера, або взагалі шукати іншого.

Більше інформації про смарттелевізори KIVI можна дізнатись на сайті

 

Як краще під’єднати TV до інтернету

Під’єднати смарттелевізор до інтернету можна через Wi-Fi або через кабель. Усі пристрої Smart TV KIVI мають вбудований Wi-Fi-приймач, зокрема і для стандарту 5G, та роз’єм Ethernet (LAN).

Якщо під’єднувати через кабель, то швидкість буде вищою, а сигнал стабільнішим, без перебоїв. 

Але тип під’єднання залежить насамперед від планування помешкання. Наприклад, коли роутер і телевізор розташовані в одній кімнаті та біля однієї стіни, під’єднати їх через кабель дуже просто. Якщо ж маршрутизатор в іншій кімнаті або захований, вибір бездротового зв’язку – єдиний можливий.

Від чого залежить робота смарт-телевізору: швидкість інтернету, частота Wi-Fi на роутері та інше

Який саме роутер вибрати

Чи потрібно купувати новий роутер для бездротового підключення смарттелевізора, залежить від того, як довго вам служить ваш маршрутизатор. Адже існує феномен старіння роутера: коли його ресурс з роками виснажується і пристрій не може видавати таку саму швидкість, як на початку свого «життя». Якщо ваш роутер придбаний доволі давно, рекомендуємо його оновити. Також варто перевірити в характеристиках роутера, скільки девайсів він може на собі тягнути.

Сучасні роутери роздають Wi-Fi на частотах 2,4 ГГц і 5 ГГц. Якщо ваша модель телевізора підтримує формат 4К, варто вибрати роутер, який працює на 5 ГГц, адже він виграє у швидкості. Відео високої якості займає досить великий обсяг даних, тому висока швидкість приймання-передачі необхідна.

Та навіть якщо ви переглядаєте відео не такої високої якості, рекомендуємо під’єднувати маршрутизатор, що здатний видавати швидкість не менш ніж 1 Гбіт/с. Це забезпечить ідеальне зображення навіть за умови підключення ще кількох пристроїв. Що вища потужність роутера, то менша ймовірність того, що він втрачатиме сигнал і ви будете змушені його постійно перезавантажувати.

Але варто пам’ятати: роутери, що працюють на частоті 5 ГГц, мають меншу дальність дії та розраховані на менші приміщення. Тому, коли вибираєте такий роутер, треба заздалегідь проаналізувати, у якій частині оселі він буде розташований, аби охоплювати всі гаджети.

Дізнатись які моделі є в наявності та замовити можна за посиланням

 

Про смарттелевізори KIVI

KIVI – міжнародна компанія, заснована 2016 року, європейський офіс якої розташований у Будапешті. Основний бізнес – розробка та виробництво смарттелевізорів з дистрибуцією продукції в Європу та Азію. Відділ Research & Development знаходиться в Україні та Китаї.

Виробництво KIVI здійснюється на потужностях найбільшого у світі контрактного виробника MTC (Шеньчжень, Китай) і відповідає міжнародним вимогам якості. KIVI використовує компоненти провідних виробників Китаю, Японії, Тайваню, Південної Кореї.

На сьогодні продали понад 1,5 млн пристроїв.

KIVI є сертифікованим партнером Google і Netflix.

Більше про смарттелевізори KIVI

 

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.
Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: