Рубрики Статті

Відволікаємось і дивимося наше: найкращі українські фільми. Частина 3

Опубликовал
Павло Чуйкін

Зібрали ще десятку добрих, на наш погляд, українських фільмів різних жанрів та часів. Тут є і класика, і щось сучасніше, фантасмагорія, драма, комедія і навіть фентезі. Сподіваємось це допоможе вам відволіктися від війни, принесе хоч трохи радості та спокою.

«Носоріг»

Жанр: драма, кримінал

Дата прем’єри: 2021

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

«Носоріг» — серйозна жорстока драма про бандитську Україну 90-х. Щоправда, варто сказати, що це не чисто наш фільм, а над його створенням також працювали Польща та Німеччина. Картину представили ще минулого року на Венеціанському кінофестивалі, а в український прокат вона мала вийти 24 лютого 2022 року. І все ж таки наш автор Анастасія Сохач встигла написати рецензію.

«Сторожова застава»

Жанр: фентезі, пригоди

Дата прем’єри: 2017

Перед вами легка підліткова українсько-слов’янське фентезі. Підліток Вітя опиняється у XII столітті, за часів Київської Русі. Тут він знайомиться з богатирями, стає учасником неймовірних подій, бере участь у битві та знайомиться з дівчиною Оленкою.

«Брати. Остання сповідь»

Жанр: драма

Дата прем’єри: 2013

Драма «Брати. Остання сповідь» знята за книгою «Джмелиний мед» шведського письменника Торґні Ліндґрена. Ця складна історія розвивається у карпатському селі та розповідає про стосунки двох братів та дружини одного з них.

«Захар Беркут»

Жанр: історія, пригоди, драма

Дата прем’єри: 2019

У 2019 році вийшла нова екранізація повісті Івана Франка «Захар Беркут». Це українсько-американська стрічка, куди на головну роль заманили голлівудського актора Роберта Патріка (Термінатор 2, Секретні матеріали). Звичайно, не варто чекати від фільму чогось неймовірного, але ми все ж таки рекомендуємо подивитися на сучасну інтерпретацію української класики.

«Шляхетні волоцюги»

Жанр: комедія, музичний

Дата прем’єри: 2018

Комедійний музичний фільм «Шляхетні волоцюги» знято за мотивами однойменної польської картини 1939 року. Це історія про двох львівських авантюристів (батярів) Мірека та Боді, а також їх веселих пригод.

«Мамай»

Жанр: драма

Дата прем’єри: 2003

Своєрідна інтерпретація легенди про козака Мамая — пораненого українського воїна, якого рятують від смерті татари. У них герой закохується в прекрасну дівчину, і це стає початком історії великого кохання.

«Вперед, за скарбами гетьмана!»

Жанр: комедія, містика

Дата прем’єри: 1993

Давно український гетьман Іван Полуботок сховав свої скарби в англійському банку. У наш час його спадкоємець намагається повернути багатство предка, поки за ним ганяється КДБ та інші шахраї.

«Фучжоу»

Жанр: драма, фантасмагорія

Дата прем’єри: 1993

Фантасмагорія «Фучжоу» — незвичайна ілюстрація кохання українського хлопця Ореста та його дівчини Катерини. А ще це дивна, весела та водночас драматична картина про українців у всьому світі.

«Пульс»

Жанр: драма, історія

Дата прем’єри: 2021

Фільм «Пульс» ґрунтується на реальних подіях. Картина розповідає історію Оксани Ботурчук — української спортсменки, легкоатлетки, Паралімпійської чемпіонки 2008 року, п’ятикратної срібної та бронзової призерки літніх Паралімпійських ігор 2008, 2012 та 2016 років.

«Дике поле»

Жанр: драма, комедія

Дата прем’єри: 2018

Після довгих років поза батьківщиною Герман повертається до рідного міста на Донеччині, щоб доглянути бізнес зниклого брата — стару бензоколонку. Але виявляється, що її вже забрали місцеві бандити. Головному герою належить розібратися з цими проблемами, з’ясувати, хто він є і вирішити давні любовні справи. Основою стрічки став роман Сергія Жадана «Ворошиловград».

Disqus Comments Loading...