Статті Статті 03.05.2022 о 12:00 comment views icon

Відволікаємось і дивимося наше: найкращі українські фільми. Частина 3

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2023-06-07_17-55-23-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2023-06-07_17-55-23-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2023-06-07_17-55-23-96x96.jpg

Павло Чуйкін

Заступник головного редактора, керівник відділу оглядів

Зібрали ще десятку добрих, на наш погляд, українських фільмів різних жанрів та часів. Тут є і класика, і щось сучасніше, фантасмагорія, драма, комедія і навіть фентезі. Сподіваємось це допоможе вам відволіктися від війни, принесе хоч трохи радості та спокою.

«Носоріг»

Жанр: драма, кримінал

Дата прем’єри: 2021

«Носоріг» — серйозна жорстока драма про бандитську Україну 90-х. Щоправда, варто сказати, що це не чисто наш фільм, а над його створенням також працювали Польща та Німеччина. Картину представили ще минулого року на Венеціанському кінофестивалі, а в український прокат вона мала вийти 24 лютого 2022 року. І все ж таки наш автор Анастасія Сохач встигла написати рецензію.

«Сторожова застава»

Жанр: фентезі, пригоди

English For Tech: Speaking&Listening.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Дата прем’єри: 2017

Перед вами легка підліткова українсько-слов’янське фентезі. Підліток Вітя опиняється у XII столітті, за часів Київської Русі. Тут він знайомиться з богатирями, стає учасником неймовірних подій, бере участь у битві та знайомиться з дівчиною Оленкою.

«Брати. Остання сповідь»

Жанр: драма

Дата прем’єри: 2013

English For Tech: Speaking&Listening.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Драма «Брати. Остання сповідь» знята за книгою «Джмелиний мед» шведського письменника Торґні Ліндґрена. Ця складна історія розвивається у карпатському селі та розповідає про стосунки двох братів та дружини одного з них.

«Захар Беркут»

Жанр: історія, пригоди, драма

Дата прем’єри: 2019

У 2019 році вийшла нова екранізація повісті Івана Франка «Захар Беркут». Це українсько-американська стрічка, куди на головну роль заманили голлівудського актора Роберта Патріка (Термінатор 2, Секретні матеріали). Звичайно, не варто чекати від фільму чогось неймовірного, але ми все ж таки рекомендуємо подивитися на сучасну інтерпретацію української класики.

«Шляхетні волоцюги»

Жанр: комедія, музичний

Дата прем’єри: 2018

Комедійний музичний фільм «Шляхетні волоцюги» знято за мотивами однойменної польської картини 1939 року. Це історія про двох львівських авантюристів (батярів) Мірека та Боді, а також їх веселих пригод.

«Мамай»

Жанр: драма

Дата прем’єри: 2003

Своєрідна інтерпретація легенди про козака Мамая — пораненого українського воїна, якого рятують від смерті татари. У них герой закохується в прекрасну дівчину, і це стає початком історії великого кохання.

«Вперед, за скарбами гетьмана!»

Жанр: комедія, містика

Дата прем’єри: 1993

Давно український гетьман Іван Полуботок сховав свої скарби в англійському банку. У наш час його спадкоємець намагається повернути багатство предка, поки за ним ганяється КДБ та інші шахраї.

«Фучжоу»

Жанр: драма, фантасмагорія

Дата прем’єри: 1993

Фантасмагорія «Фучжоу» — незвичайна ілюстрація кохання українського хлопця Ореста та його дівчини Катерини. А ще це дивна, весела та водночас драматична картина про українців у всьому світі.

«Пульс»

Жанр: драма, історія

Дата прем’єри: 2021

Фільм «Пульс» ґрунтується на реальних подіях. Картина розповідає історію Оксани Ботурчук — української спортсменки, легкоатлетки, Паралімпійської чемпіонки 2008 року, п’ятикратної срібної та бронзової призерки літніх Паралімпійських ігор 2008, 2012 та 2016 років.

«Дике поле»

Жанр: драма, комедія

Дата прем’єри: 2018

Після довгих років поза батьківщиною Герман повертається до рідного міста на Донеччині, щоб доглянути бізнес зниклого брата — стару бензоколонку. Але виявляється, що її вже забрали місцеві бандити. Головному герою належить розібратися з цими проблемами, з’ясувати, хто він є і вирішити давні любовні справи. Основою стрічки став роман Сергія Жадана «Ворошиловград».

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: