Американський регулятор FTC просить суд призупинити злиття Microsoft та Activision Blizzard – скасувати завершену угоду буде складно

Опубликовал
Андрей Русанов

Федеральна торгова комісія США (FTC) звернулася до суду з проханням тимчасово заблокувати виконання угоди щодо придбання Microsoft видавця ігор Activision Blizzard до слухань з з цього питання.

FTC заявила, що угоду може бути підтверджено вже цієї п’ятниці, тому вона просить федерального суддю заблокувати будь-яку остаточну угоду. Microsoft та FTC проведуть слухання з угоди 2 серпня, але регулятор стурбований тим, що Microsoft може спробувати закрити угоду раніше:

«Тимчасовий заборонний судовий наказ і попередня судова заборона необхідні, тому що Microsoft та Activision заявили, що вони можуть завершити пропоноване придбання у будь-який час», — йдеться у заяві FTC.

  • Регулятор додав, що якщо угода відбудеться до слухань щодо цього питання на початку серпня, скасувати її буде складно.

Вимога про затримку може означати, що звернення Microsoft до Управління з конкуренції та ринків Великобританії, яке заблокувало угоду, буде розглянуто до закінчення терміну закриття угоди 18 липня. У травні Євросоюз схвалив угоду, заявивши, що задоволені запевненнями Microsoft щодо антимонопольних побоювань порушення конкуренції у хмарних іграх.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

«Ми вітаємо можливість представити нашу справу у федеральному суді», — йдеться у заяві президента Microsoft Бреда Сміта.

Глава Activision Blizzard Боббі Котик відправив електронного листа своїм співробітникам, схарактеризувавши дії FTC як позитивний розвиток процесу злиття. Передача справи у федеральний суд, на його думку, прискорює процес завершення угоди. «Відмінна юридична команда компанії готувалася до цього кроку понад рік».

Microsoft заявляла, що угода принесе користь як геймерам, так і ігровим компаніям, запропонувавши підписати з FTC юридичний документ про згоду з FTC на надання ігор, включаючи Call of Duty, Sony та іншим конкурентам на 10 років. Оголосивши про угоду майже на $69 млрд у січні 2022 року, Microsoft заявила, що очікує на її закриття у 2023 фінансовому році, який спливає у червні.

Джерела: Reuters, Activision, Digital Trends, Ars Technica

Disqus Comments Loading...