Боббі Котік розповів, як Activision Blizzard намагалася купити власника Warner Bros. та HBO — угоду на $85 млрд у 2018-му закрила AT&T

Опубликовал
Вадим Карпусь

Генеральний директор Activision Blizzard Боббі Котік повідомив, що в якийсь момент компанія хотіла придбати Time Warner. Це могло статися в тому випадку, якщо AT&T не змогла б завершити придбання медіа- та розважальної компанії за $85,4 млрд. Однак, попри серйозну протидію з боку уряду США через антимонопольні міркування, у 2018 році угода в кінцевому підсумку була укладена, що зруйнувало плани Activision

«Ми б взяли їхню інтелектуальну власність і перетворили її на ігри. Вони візьмуть нашу інтелектуальну власність і перетворять її на фільм і телевізійний контент, і ми матимемо неймовірну компанію», — сказав Котік.

Він додав, що Activision Blizzard зібрала необхідні кошти й готова була діяти, якби AT&T зазнала невдачі.

Warner Bros. Discovery (наступниця Time Warner) нещодавно змогла досягти помітного успіху в ігровому бізнесі. Гра Hogwarts Legacy стала п’ятою ігровою франшизою вартістю понад $1 млрд.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

Зараз Microsoft активно намагається придбати Activision Blizzard в рамках угоди вартістю $69 млрд, але на шляху стали антимонопольні органи. Це злиття було схвалено майже у 40 країнах, включаючи ЄС. Однак у квітні Управління з конкуренції та ринку Великобританії заявило про намір заблокувати угоду через побоювання щодо її впливу на ринок хмарних ігор. Microsoft подала апеляцію на це рішення, і справу буде розглянуто в суді в липні. Федеральна торгова комісія США також подала до суду на Microsoft, намагаючись заблокувати придбання через побоювання, пов’язані з негативним впливом на конкуренцію.

Джерело: videogameschronicle

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь