Новини Новини 22.03.2022 о 08:59 comment views icon

Bosch: більшість операцій в росії призупинено, також очікуються подальші суттєві обмеження діяльності

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Компанія Bosch заявила, що підтримує суворе дотримання ухвалених санкцій. У зв’язку з цим більшість операцій Bosch з російськими клієнтами та в росії було призупинено – також очікуються подальші суттєві обмеження діяльності.

Bosch спрямовує всі свої зусилля на забезпечення добробуту локальних працівників компанії та їхніх родин. Bosch також прагне на регіональному рівні допомогти людям, які зараз зазнають величезних особистих труднощів. Компанія поки що не має повного уявлення про довгострокові політичні та економічні наслідки. Проте зрозуміло, що можемо очікувати значного ефекту для діяльності в усьому регіоні та за його межами.

Bosch готується до можливих сценаріїв і проводить регулярно оцінку цієї дуже нестабільної ситуації, щоб швидко вжити необхідних заходів. Команди експертів знаходяться в тісному контакті з постачальниками, їхніми контрагентами та клієнтами. Компанія уважно вивчає значення кожного з санкційних списків для Bosch, а потім впроваджує їх – ретельно та до останнього пункту.

Враховуючи всі події, Bosch зупинила більшість поставок до росії. Це також спричиняє значні обмеження для локальної виробничої діяльності. Наприклад, більшість заводів компанії або надалі не можуть здійснювати виробництво, або повністю призупинили діяльність. Бізнес автозапчастин на російському ринку зупинився: із початку березня Bosch не приймає нових замовлень від Росії та російських автовиробників на запчастини для вторинного ринку та СТО.

Більше того, центральний склад компанії запчастин у Москві більше не поповнюється. Додатково, внаслідок отримання інформації про те, що вироби Bosch всупереч контрактним угодам з місцевими компаніями, ймовірно були встановлені в cистемах нецивільного призначення, компанія призупинила поставки в Росію та російським клієнтам компонентів для вантажівок, щоб дати час для необхідного всебічного розслідування цих звинувачень.

Оскільки ланцюги поставок перериваються, а дефіцит компонентів зростає, Bosch також припускає, що поставки OEM-запчастин автомобільним клієнтам в Росії незабаром зупиняться повністю, і продовжувати цей напрямок бізнесу більше не буде можливості. Те саме стосується і напрямку побутової техніки BSH – компанія повністю припинила поставки як запчастин для такого виробництва, так і самої побутової техніки в Росію, а також призупинила роботу двох своїх заводів у Санкт-Петербурзі. Заробітна плата місцевим працівникам, які постраждали від зупинки бізнесу, поки що виплачуватиметься. Компанія, звісно, виконує і буде виконувати всі вимоги законодавства, включно із санкціями.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: