Рубрики Новини

Додаток Starlink встановив рекорд в Україні: програму для супутникового інтернету завантажили 100 тисяч разів

Опубликовал
Максим Григор'єв

Додаток Starlink із магазинів App Store та Google Play в Україні за два тижні встановили майже 100 тис. користувачів.

За даними міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, лише в неділю, 13 березня, додаток було встановлено 21 тис. разів, що встановило рекорд за найбільшою кількістю завантажень у світі за один день. Програма від SpaceX залишалася на першому місці Apple App Store в Україні кілька днів.

«Станції супутникового інтернету Starlink вже працюють в Україні, щоб підтримати функціонування критичної інфраструктури та послуги у сфері охорони здоров’я, фінансів та енергетики».

Михайло Федоров

***

Курс Quality Assurance (QA) від Mate academy.
Курс QA — ідеальний для новачка. Від основ тестування до складних стратегій — опануйте всі технології, щоб жодна помилка не змогла вас оминути. Ми впевнені в якості нашого курсу, тому гарантуємо вам працевлаштування після його завершення.
Зареєструватись на курс

Starlink став доступним в Україні наприкінці лютого після звернення міністра у Твіттері до Ілона Маска.

«Сервіс Starlink наразі активний в Україні. Термінали в дорозі», – відповів Маск у Твіттері через кілька годин.

9 березня до України прибула друга партія наземних терміналів для супутникового інтернету.

Глобальний супутниковий інтернет Starlink вийшов із фази відкритого бета-тестування у жовтні 2021 року. За час тесту, який тривав із жовтня 2020 року, послугою станом на середину листопада користувалося близько 140 тисяч користувачів у 20+ країнах. Комплект обладнання (термінал, кріплення та Wi-Fi маршрутизатор) коштує $499, а абонентська плата за послугу – $99 на місяць.

Disqus Comments Loading...