Рубрики Новини

Джо Байден: “Треба уважніше придивитися до зв’язків Ілона Маска з іншими країнами”

Опубликовал
Катерина Даньшина

Президент США Джо Байден каже, що відносини Ілона Маска з іншими країнами “варті того, щоб на них звернули увагу”. У розмові з журналістами Байден не уточнив, чи ведеться нині якесь розслідування, але припустив, що генеральний директор Tesla та Twitter “заслуговує” на подальшу перевірку.

“Я вважаю, що співпраця та/або технічні відносини Ілона Маска з іншими країнами заслуговують уваги. Незалежно від того, робить він щось неналежне чи ні, я цього не припускаю. Я вважаю, що до цього треба придивитися, і це все, що я скажу”, — сказав Байден.

Незрозуміло, які саме зв’язки Маска мав на увазі Байден, але він не перший чиновник, який говорив про стосунки Ілона з іншими країнами як про потенційну проблему. Раніше сенатор Кріс Мерфі заявив, що Комітет з іноземних інвестицій у США (CFIUS) повинен розслідувати наслідки угоди Маска про покупку Twitter “для національної безпеки”. Мерфі та інші вказували на присутність іноземних інвесторів у консорціумі Маска, таких як принц Аль-Валід бін Талал із Саудівської Аравії, Binance Holdings Ltd. (біржа цифрових активів, якою управляє уродженець із Китаю) та суверенний фонд добробуту Катару.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Інші критики відзначають, що бізнес Tesla в Китаї може ускладнити для Маска прийняття рішень щодо модерації контенту в соцмережі або що чиновники можуть вчиняти тиск на нього для передачі даних. У червні у The Washington Post повідомили, що деякі аналітики розвідки США та офіційні особи Білого дому “стурбовані” цим.

Маска також широко критикували за твіти про те, що “воля народу” має вирішити, чи повинні території України, захоплені росією, стати частиною країни-агресора. Також він погрожував припинити платити за інтернет Starlink для українського уряду, але пізніше відмовився від своєї заяви.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...