Новини Новини 10.11.2022 о 11:32 comment views icon

Джо Байден: “Треба уважніше придивитися до зв’язків Ілона Маска з іншими країнами”

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Президент США Джо Байден каже, що відносини Ілона Маска з іншими країнами “варті того, щоб на них звернули увагу”. У розмові з журналістами Байден не уточнив, чи ведеться нині якесь розслідування, але припустив, що генеральний директор Tesla та Twitter “заслуговує” на подальшу перевірку.

“Я вважаю, що співпраця та/або технічні відносини Ілона Маска з іншими країнами заслуговують уваги. Незалежно від того, робить він щось неналежне чи ні, я цього не припускаю. Я вважаю, що до цього треба придивитися, і це все, що я скажу”, — сказав Байден.

Незрозуміло, які саме зв’язки Маска мав на увазі Байден, але він не перший чиновник, який говорив про стосунки Ілона з іншими країнами як про потенційну проблему. Раніше сенатор Кріс Мерфі заявив, що Комітет з іноземних інвестицій у США (CFIUS) повинен розслідувати наслідки угоди Маска про покупку Twitter “для національної безпеки”. Мерфі та інші вказували на присутність іноземних інвесторів у консорціумі Маска, таких як принц Аль-Валід бін Талал із Саудівської Аравії, Binance Holdings Ltd. (біржа цифрових активів, якою управляє уродженець із Китаю) та суверенний фонд добробуту Катару.

Інші критики відзначають, що бізнес Tesla в Китаї може ускладнити для Маска прийняття рішень щодо модерації контенту в соцмережі або що чиновники можуть вчиняти тиск на нього для передачі даних. У червні у The Washington Post повідомили, що деякі аналітики розвідки США та офіційні особи Білого дому “стурбовані” цим.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Hillel IT School.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Маска також широко критикували за твіти про те, що “воля народу” має вирішити, чи повинні території України, захоплені росією, стати частиною країни-агресора. Також він погрожував припинити платити за інтернет Starlink для українського уряду, але пізніше відмовився від своєї заяви.

Джерело: Engadget

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: