Новини WTF 15.10.2022 о 11:09 comment views icon

В США експоліцейський використовував службове ПЗ, щоб зламати акаунти в Snapchat та отримати доступ до відвертих фото 8 молодих жінок

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Колишній співробітник поліцейського управління Луїсвілля (Louisville Metro Police Department, LMPD), штат Кентуккі, використовував спеціальне ПЗ для правоохоронних органів, щоб реалізувати схему, яка включала зламування облікових записів молодих жінок у Snapchat і використання їх фото та відео сексуального характеру для шантажу.

Згідно з судовими документами, 36-річний Браян Вілсон використав свій робочий доступ до Accurint – програмного забезпечення для збору даних, яке правоохоронні органи використовують для розслідування та отримання інформації про потенційних жертв. Колишній коп ділився інформацією з хакером, який зламував приватні облікові записи Snapchat. Після отримання фотографій або відео сексуального характеру, Вілсон зв’язувався з жінками, погрожуючи опублікувати медіафайли в Інтернеті та поділитися ними з друзями, сім’єю, роботодавцем та колегами жертви.

У червні Міністерство юстиції оголосило, що Вілсон визнав себе винним у кіберпереслідуванні, а також ще в одному звинуваченні, пов’язаному з цілою серією інцидентів, названих “Slushygate”: коли Вілсон та інші копи нападали на пішоходів, кидаючи в них свої напої та іноді знімаючи “пригоди” на відео.

ФБР встановило, що Вілсон причетний до злому 25 акаунтів і контактував із 8 жінками. Хоча обвинувачений сказав, що облікові записи зламувала інша людина, в документах федерального суду ім’я хакера не згадується.

“Мені цікаво, якій фотографії ти віддала б перевагу, щоб я зміг її використати для колажу? Ти не проти, якщо їх опублікую? Кажу тобі, вони всім СПОДОБАЮТЬСЯ!», – написав Вілсон одній з жертв, прикріпивши до повідомлення фотографії, отримані зі зламаного акаунту.

Коли жертва запитала, як він отримав фотографії, Вілсон відповів:

Курс-професія "Web Design" від Skvot.
Для тих, хто давно хоче опанувати професію вебдизайнера, але не знає, з чого почати.Після 4 місяців навчання — старт в карʼєрі з двома кейсами у портфоліо.
Програма курсу і реєстрація

“Я планував відправити знімки твоїм батькам, братові, бабусі та дідусеві, сестрам, друзям, Facebook, PornHub, роботодавцю і т.д, але із задоволенням би залишив це все між нами. Я скажу, хто надіслав їх мені, якщо ти пообіцяєш не втручатися і показати мені ще кілька фотографій, щоб ми обидва могли отримати користь із цього”.

Вілсон також розмістив кілька жіночих фото та відео в Інтернеті, “вихваляючись своїми подвигами”. Прокурори написали, що він “надав іншим контактну інформацію свого Kik [додатку для обміну повідомленнями], щоб ті могли визначити додаткових потенційних жертв для злому – і в разі успіху, експоліцейський обіцяв поділитися вкраденими медіафайлами”.

Accurint, продукт брокерської компанії LexisNexis Risk Solutions, використовується в правоохоронних органах як інструмент, який може прискорити розслідування та “виявити неочевидні зв’язки між людьми, які інакше могли б залишитися невідомими”. Поєднуючи бази даних загальнодоступної та закритої інформації, Accurint може надати докладну інформацію про людину, зокрема її профілі в соціальних мережах, пошту, номер телефону, дані про родичів, партнерів та роботодавців.

Федеральні прокурори написали, що під час обміну текстовими повідомленнями зі спробами шантажу Вілсон називав жертв “повіями” та “суками”. Це, у поєднанні з вимаганням грошей та публікацією матеріалів сексуального характеру в Інтернеті, “завдало жінкам невимовної психологічної травми”. Принаймні відверті фото та відео однієї з жертв потрапили до роботодавця, що, за словами прокуратури, “ледве не призвело до звільнення”.

Ще один колишній офіцер поліцейського управління Луїсвілля (LMPD) Курт Флінн також визнав себе винним у знущанні над перехожими “Slushygate”. Вілсону загрожує до 15 років в’язниці, а Флінну — до 10 років. Вирок обом чоловікам мають ухвалити 19 жовтня.

Курс-професія "Web Design" від Skvot.
Для тих, хто давно хоче опанувати професію вебдизайнера, але не знає, з чого почати.Після 4 місяців навчання — старт в карʼєрі з двома кейсами у портфоліо.
Програма курсу і реєстрація

За даними управління поліції Луїсвілля, Флінн пішов у відставку в червні, а Вілсон – у липні 2020 року.

Крім того, у понеділок ще одного чинного офіцера LMPD було заарештовано за звинуваченням у “порнопомсті”, після того, як він нібито відправив сексуальне фото жінки 19 людям у груповому текстовому повідомленні.

Раніше віцепрезидента Apple із закупівель Тоні Блевінса було звільнено з компанії після грубого коментаря про роботу в інтерв’ю TikTok. Блогер Деніел Мак опублікував відео, в якому запитав Блевінса, чим він заробляє на життя, той відповів:

“Я ганяю на машинах, граю в гольф і пещу жінок з великими грудьми. Але я беру вихідні та відпустки”.

Джерело: Leoweekly


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: