Новини WTF 11.10.2022 о 20:56 comment views icon

Ентузіасти створили відеостіну з 40 ARGB-клавіатур — і, ясна річ, запустили на ній Doom

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Дисплеї, вбудовані у клавіатури, стають дедалі більш популярними, але як щодо використання АRGB-клавіатури як дисплея? Звичайно, однієї клавіатури для цього мало, SignalRGB створили відеостіну з 40 клавіатур WhirlwindFX v2. У результаті масив зі сторонами 5 на 8 клавіатур, що справляє враження, відтворює комплексні світлові ефекти та навіть демонструє відео.

40 ARGB-клавиатур

У ролику на YouTube описана підготовка стіни, закріплення елементів, підключення як дисплею та продемонстровані всі можливості стенда. Всі клавіатури були одночасно підключені до ПК за допомогою кількох USB-концентраторів та безлічі дротів. Кожна клавіатура була розташована на стіні між чотирма цвяхами. Попри велику кількість одночасно підключених USB-пристроїв, система використовувала менше ніж 2% процесорного часу.

Чарами, що змусили цю мегаклавіатуру працювати, стало програмне забезпечення SignalRGB. Програма дозволяє встановлювати коректне розташування всіх світлодіодних елементів сітки. Разом 40 клавіатур працюють як дисплей з роздільною здатністю 95 x 48 пікселів (всього близько 4500 клавіш). Процес налаштування програмного забезпечення зайняв близько пів години.

Коли все було налаштоване, настав час демонстрацій. Клавіатурний масив мав чудовий вигляд під час використання ефектів оточення з піксельними хвилями, вибухами та рухомими візерунками. Музичні та інші відео відтворювалися тим краще, чим більше в них було контрастних сцен. Однак використання відеоможливостей клавіатурної стіни окрім як для демонстрації здається недоцільним.

Онлайн-курс "Режисура та візуальний сторітелінг" від Skvot.
Перетворюй свої ідеї на сильні історії в рекламі, кліпах чи кіно Досвідом ділиться режисер, продюсер та власник продакшену, який 10+ років у професії.
Детальніше про курс

Ентузіасти створили відеостіну з 40 ARGB-клавіатур — і, ясна річ, запустили на ній Doom

Звісно ж, на клавіатуромоніторі запустили Doom – як же ж без нього? Також були продемонстровані Crysis, Mario, Minecraf та інші ігри. Найкраще виглядали ігри із найпростішою графікою. Особливе задоволення експериментатори отримали від запуску Fruit Ninja використанням клавіатурної стіни як сенсорного дисплея для розрізання фруктів.

Ентузіасти визнають, що Logitech, ймовірно, була першою, хто збудував гігантський екран з клавіатурою на заході PAX кілька років тому. Але творіння SignalRGB – перший дисплей такого роду, що повністю адресується і налаштовується, створення якого доступний будь-якому користувачеві їх програмного забезпечення. Більш того, стіна Logitech відтворювала лише одну заздалегідь запрограмовану анімацію, тоді як система SignalRGB може транслювати будь-що з ПК у режимі реального часу.

Механіка та ножиці: ТОП-5 незвичайних ігрових клавіатур

Онлайн-курс "Режисура та візуальний сторітелінг" від Skvot.
Перетворюй свої ідеї на сильні історії в рекламі, кліпах чи кіно Досвідом ділиться режисер, продюсер та власник продакшену, який 10+ років у професії.
Детальніше про курс

Джерело: Tom`s Hardware


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: