Geely запускає Galaxy — нову лінійку електромобілів преміум-класу для конкуренції з Tesla та BYD

Опубликовал
Катерина Даньшина

Нова  лінійка Galaxy включатиме 7 моделей, першим на ринку з’явиться електричний гібридний кросовер L7 — у другому кварталі 2023 року.

Galaxy L7

Geely, один з найбільших китайських автовиробників, вже має набір електробрендів, включаючи лінійку Zeekr, запущену у 2021 році.  Zeekr мала хороший старт —  у 2022 році було продано понад 20 тисяч моделей 001. 

Майбутня серія BEV електромобілів Geely Galaxy E

У новій лінійці Galaxy буде представлено дві серії: L — для гібридних авто (включаючи позашляховик L7 та седан L6) та E — для електромобілів. Geely каже, що працює над вдосконаленими гібридними двигунами та технологією автономного кермування.

Майбутня серія гібридних електромобілів Geely Galaxy L

Заснована мільярдером Лі Шуфу, Geely також контролює набір міжнародних брендів автомобілів, включаючи Lotus, шведський Volvo та Polestar, малайзійський Proton та Lynk & Co. На електромобільному ринку Китаю на компанію припадає 5,4% продажів — вона займає четверте місце у відповідному рейтингу, де її випереджають BYD, SAIC Motor та Tesla.

Geely також показав прототип Galaxy Light (галерея нижче) седан-купе з рекордно низьким коефіцієнтом аеродинамічного опору повітря 0,19. Для порівняння, у Mercedes-Benz EQS цей коефіцієнт 0,2, а PLAID NIO ET7 та Tesla Model S Plaid 0,208. Усі наступні моделі Geely Galaxy будуть виконані у стилістиці Galaxy Light.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

У 2022 році продажі Geely були нижче прогнозованих — 1,43 млн авто (включно з авто з ДВЗ) проти 1,65 млн. 

Джерело: Bloomberg

Disqus Comments Loading...