Новини Технології 24.02.2023 о 11:01 comment views icon

Geely запускає Galaxy — нову лінійку електромобілів преміум-класу для конкуренції з Tesla та BYD

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Нова  лінійка Galaxy включатиме 7 моделей, першим на ринку з’явиться електричний гібридний кросовер L7 — у другому кварталі 2023 року.

Galaxy L7

Geely, один з найбільших китайських автовиробників, вже має набір електробрендів, включаючи лінійку Zeekr, запущену у 2021 році.  Zeekr мала хороший старт —  у 2022 році було продано понад 20 тисяч моделей 001. 

Майбутня серія BEV електромобілів Geely Galaxy E

У новій лінійці Galaxy буде представлено дві серії: L — для гібридних авто (включаючи позашляховик L7 та седан L6) та E — для електромобілів. Geely каже, що працює над вдосконаленими гібридними двигунами та технологією автономного кермування.

Майбутня серія гібридних електромобілів Geely Galaxy L

Заснована мільярдером Лі Шуфу, Geely також контролює набір міжнародних брендів автомобілів, включаючи Lotus, шведський Volvo та Polestar, малайзійський Proton та Lynk & Co. На електромобільному ринку Китаю на компанію припадає 5,4% продажів — вона займає четверте місце у відповідному рейтингу, де її випереджають BYD, SAIC Motor та Tesla.

Geely також показав прототип Galaxy Light (галерея нижче) седан-купе з рекордно низьким коефіцієнтом аеродинамічного опору повітря 0,19. Для порівняння, у Mercedes-Benz EQS цей коефіцієнт 0,2, а PLAID NIO ET7 та Tesla Model S Plaid 0,208. Усі наступні моделі Geely Galaxy будуть виконані у стилістиці Galaxy Light.

У 2022 році продажі Geely були нижче прогнозованих — 1,43 млн авто (включно з авто з ДВЗ) проти 1,65 млн. 

Джерело: Bloomberg

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: