Рубрики НовиниКрипто

Глава FTX Сем Бенкман-Фрід йде до в’язниці за тиск на свідків

Опубликовал
Андрей Русанов

Суд підтримав прохання Федеральної прокуратури про скасування застави для засновника FTX Сема Бенкмана-Фріда – його викрито у тиску на свідків. Бенкман-Фрід був взятий під варту безпосередньо після судового засідання у п’ятницю.

Суддя відхилив прохання Бенкмана-Фріда про відстрочку утримання під вартою до розгляду апеляції. Якщо апеляцію не буде задоволено, він залишиться під вартою до судового розгляду у кримінальній справі 2 жовтня.

«Є вагомі підстави вважати, що підсудний намагався вплинути на свідків щонайменше двічі», — суддя Льюїс Каплан.

Державне звинувачення вимагало, щоб Бенкман-Фрід був ув’язнений у Патнемі, штат Нью-Йорк. Він матиме доступ до ноутбука інтернетом для підготовки до захисту. Відповідно до процедури його мали б відправити до Бруклінського муніципального центру ув’язнення – установи, найближчої до будівлі суду, з обмеженим доступом до інтернету.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

З часу арешту у грудні Сем Бенкман-Фрід перебував на волі під заставою $250 млн. Умови звільнення вимагали, щоб він залишався у будинку своїх батьків у Пало-Альто, штат Каліфорнія.

Звинувачення та суд засмутило спілкування обвинуваченого з пресою з метою вплинути на процес, яке Міністерство юстиції характеризує як «зразок фальсифікації показань свідків та ухилення від умов звільнення під заставу». У липні суддя Каплан зробив йому пряме та суворе попередження щодо цього.

Представники преси, зокрема адвокат The New York Times та Комітет репортерів за свободу преси, подали листи із запереченнями проти затримання Бенкмана-Фріда, називаючи його порушенням свободи слова. Адвокати захисту стверджують, що Бенкман-Фрід відстоював своє право відповідно до Першої поправки та не порушував умов застави, розмовляючи з журналістами.

У клопотанні про затримання звинувачення заявило, що за останні кілька місяців відповідач надіслав понад 100 електронних листів у ЗМІ та здійснив понад 1000 телефонних дзвінків представникам преси. Останньою краплею, за словами прокуратури, стала передача Бенкменом-Фрідом записів із щоденника його колишньої дівчини Керолайн Еллісон до New York Times. Еллісон визнала себе винною у грудні 2022 року.

Колишній виконавчий директор збанкрутілого криптовалютного хедж-фонду Alameda Research, Еллісон співпрацює зі звинуваченням із грудня та стане головним свідком звинувачення. Під час оголошення рішення про взяття Бенкмана-Фріда під варту суддя зазначив, що зусилля обвинуваченого збули спрямовані на шкоду Еллісон та дискредитацію її як свідка.

Сему Бенкману-Фріду пред’явлено кілька звинувачень у багатомільярдних шахрайських діях на збанкрутілій криптовалютній біржі FTX.

Джерело: CNBC

Disqus Comments Loading...