Новини Авто 16.08.2023 о 18:39 comment views icon

GM вклала $60 млн у компанію, що займається акумуляторними інноваціями за допомогою ШІ

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

General Motors інвестувала 60 млн доларів у Mitra Chem — інноватора акумуляторних матеріалів у тому числі за допомогою алгоритмів штучного інтелекту. Офіс компанії знаходиться у Маунтін-В’ю, в знаменитій Кремнієвій долині поблизу Сан-Франциско.

Співробітництво компаній мають прискорити комерційну привабливість електромобілів платформи Ultium. GM і Mitra Chem розроблятимуть передові катодні активні матеріали (CAM) на основі заліза, такі як літій-марганцевий фосфат заліза (LMFP) для сумісних з архітектурою двигунів електромобілів GM акумуляторів.

Це стратегічна інвестиція, яка посилить GM в області акумуляторів для електромобілів, прискорить нашу роботу над доступними хімічними речовинами для акумуляторів, такими як LMFP, і підтримає наші зусилля по створенню орієнтованого на США ланцюжка поставок акумуляторів.

— віце-президент GM Джил Голан.

Mitra Chem більше розробник технологій акумуляторів, ніж виробник. Компанія використовує штучний інтелект для «моделювання, синтезу та тестування тисяч конструкцій катодів щомісяця, об’ємом від грамів до кілограмів». Їхня мета – прискорити так звані цикли навчання, щоб швидше вивести на ринок нові формули батарей. Одночасно вони просувають технологію LMFP (літій-марганець-залізо-фосфат), яка має зменшити залежність від рідкісних матеріалів, як-от кобальт.

Mitra використовує власну хмарну платформу, яка симулює майже всі процеси розробки катодів акумуляторів: від оптимізації катодного синтезу до аналізу довговічності елемента та масштабування процесів.

Інвестиція General Motors повинна прискорити розвиток акумуляторів для електромобілів і не лише. Втім, автоконцерн вже заявив майже фантастичні 720 км на одному заряді для великого кросовера Cadillac Escalade IQ, який готується до серійного виробництва наступного літа.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

Електричний Cadillac Escalade IQ 2025 показався на реальній дорозі (фото)


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: