Новини Пристрої 17.05.2022 о 14:58 comment views icon

Харків планує після Перемоги перейти на електробуси та тролейбуси з автономним ходом

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

16 травня у Харкові відновив роботу наземний громадський транспорт — інтервали поки що великі, але перші два тижні проїзд буде безплатним. Водночас міська влада анонсувала «нову транспортну логістику» та оновлення парків рухомого складу, яка передбачатиме закупівлю електробусів та тролейбусів з автономним ходом.

16 травня міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив журналістам, що влада поставила ціль охопити транспортом усі мікрорайони, включаючи нові, що будуть збудовані. За його словами, у планах міста — закупити для Харкова електробуси, щоб місто першим у країні запустило цей сучасний та екологічний вид транспорту.

«Я хочу, щоб харків’яни їздили на зручному новому транспорті. Якщо трамваї — то “Штадлер”, якщо автобуси — то електробуси, якщо тролейбуси — то з автономним ходом»,

Ігор Терехов,

мер Харкова

На жаль, ніяких подробиць щодо проєкту електрифікації громадського транспорту Харкова поки немає. Проте будемо сповідатися, що на обіцянках все не закінчиться і врешті ця потрібна та перспективна ініціатива буде втілена у життя.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: