Ілон Маск каже, що Tesla буде коштувати більше, ніж Apple і Saudi Aramco разом узяті — зараз її вартість у 7 разів нижча ($695,76 млрд проти $4,38 трлн)

Опубликовал
Володимир Скрипін

Невеличке, проте досить цікаве доповнення до попередньої публікації з детальним аналізом фінансового звіту Tesla за третій квартал 2022 року — співзасновник компанії Ілон Маск під час конференц-дзвінка у притаманній собі манері, відповідаючи на питання аналітиків, прокоментував перспективи власного бізнесу. Він чітко дав зрозуміти, що наближення глобальної рецесії його особливо не лякає, оскільки “не дивлячись ні на що” Tesla завжди “витискає педаль акселератора до упору”.

«Відверто кажучи, ми витискаємо педаль акселератора до упору не дивлячись ні на що. «У жодному разі не збираємося суттєво скорочуємо виробництво незалежно від того, настане рецесія чи ні».

Ілон Маск

співзасновник та гендиректор Tesla

Водночас Маск анонсував програму зворотного викупу акцій на $5-10 млрд — наразі триває обговорення деталей та, схоже, рішення вже прийнято та лишилося тільки залагодити всі формальності. Зазвичай таке рішення свідчить, що компанія вважає акції недооціненими, і це один зі способів підвищити їх курс.

Як на звіт відреагували інвестори на фондовий ринок

Після публікації квартального звіту Tesla акції компанії на премаркеті подешевшали на 5,48%, до $220,19 за акцію.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс
Котирування Tesla за 20 жовтня

Водночас гендиректор Ілон Маск під час конференц-дзвінка з інвесторами заявив, що бачить шлях для Tesla й одного дня вона коштуватиме більше, ніж Apple і Saudi Aramco разом узяті. Водночас він утримався від надання власної оцінки щодо часових проміжків настання цієї події. Зараз Tesla оцінюється в $695,76 млрд, а загальна ринкова вартість Apple і Saudi Aramco — $4,38 трлн.

Через інфляцію в США акції Tesla з початку року значно втратили в ціні разом з акціями «великої п’ятірки» ІТ-компаній FAANG. Далеко не вперше CEO Tesla робить такі гучні заяви та чи справді Tesla колись стане дорожче Apple і Saudi Aramco разом узятих, лише час покаже.

Disqus Comments Loading...