Рубрики НовиниСофт

Ілон Маск відклав запуск Twitter Blue на невизначений термін — “доки не зникнуть проблеми з імітацією акаунтів”

Опубликовал
Катерина Даньшина

Ілон Маск оголосив про “повільне” розгортання Twitter Blue — раніше необдуманий і швидкий запуск оновленої передплати призвів до хаосу у соцмережі та появи сотень фейкових акаунтів із “синьою галочкою”.

Минулого тижня Маск заявляв, що передплата Blue за $8 доларів на місяць знову буде доступна 29 листопада. Але у понеділок, під час зустрічі зі співробітниками, новий генеральний директор Twitter сказав, що передплату не запустять доки не буде “цілковитої впевненості, що проблема з великою кількістю імітацій вирішена”.

Після придбання компанії за $44 млрд, запуск Twitter Blue “для всіх” — став значним першим оновленням, яке запланував новий власник Twitter. Попри внутрішні попередження співробітників відділу довіри та безпеки щодо ненадійности передплати, Маск все ж таки її запустив, чим спричинив появу великою кількості фейкових акаунтів знаменитостей та брендів із “синіми галочками”. Передплату скасували через 2 дні після запуску.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Не зрозуміло, як Маск із командою планують заборонити акаунтам видавати себе за інші, адже нинішня версія Twitter Blue не перевіряє — чи реальна особистість, а просто надає “синій чек” до профілю та кілька додаткових преміальних функцій. У Twitter була спроба запустити ще одну позначку — сірого кольору та з написом “Official”, в першу чергу для урядових акаунтів, брендів, ЗМІ та знаменитостей. Нині такі “сірі чеки” з’являються та зникають у деяких акаунтах без пояснення причини.

Під час зустрічі команди Twitter у понеділок, Маск також зазначив, що “ймовірно, компаніям треба надати чек з іншим кольором”, але не уточнив чи йшла мова про “сіру позначку”.

“Будь-яка соцмережа не має значення, якщо вона страждає від нашестя ботів та тролей і не має для них якогось платіжного бар’єру”, сказав Маск.

Також мільярдер наголосив, що “завершив зі скороченнями” і знову планує наймати нових співробітників. Раніше у Twitter скоротили 50% штатного та 80% позаштатного персоналу, ще кілька співробітників звільнили через критику свого керівництва, та ще сотні пішли після жорсткого ультиматуму Маска.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...