ЗМІ: Ілон Маск хоче заборонити віддалену роботу та скоротити 50% штату Twitter (близько 4000 працівників)

Опубликовал
Катерина Даньшина

Ілон Маск планує масштабні скорочення у Twitter: за повідомленнями The Verge звільнити можуть приблизно 3800 співробітників, Bloomberg вказує меншу цифру – 3700. 

Планується, що співробітники будуть проінформовані про звільнення в п’ятницю, також їм можуть надати 60-денну вихідну допомогу. Маск також налаштований змінити політику, що дозволяє співробітникам працювати з дому “постійно” – що збігається з повідомленнями, надісланими мільярдером його приятелю Джейсону Калаканісу (листування, виявлене в рамках судової справи Маска, коли він ще намагався відмовитися від покупки Twitter), а також з позицією Ілона щодо відмови від віддаленої роботи в Tesla.

Минулого тижня, після кількох місяців судових засідань Маск все ж таки придбав Twitter за 44 млрд. І цю суму журналісти NYT напряму пов’язують із майбутніми змінами, що очікують на компанію. Придбання стало найбільшим в історії викупом технологічної компанії з використанням позикових коштів – щоб укласти угоду, Маск, найбагатша людина у світі, звалив на компанію (яка не приносила прибутку протягом восьми років) близько 13 мільярдів доларів боргу. 

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

Минулого року відсоткові витрати Twitter становили близько 50 мільйонів доларів. З урахуванням нового боргу, ухваленого в рамках угоди, вони тепер збільшаться приблизно до 1 мільярда доларів на рік. Це означає, що компанія заробляє менше грошей на рік, ніж заборгувала своїм кредиторам. Щоб зводити кінці з кінцями, Маску, ймовірно, доведеться значно скоротити витрати, зокрема й шляхом звільнення працівників.

Маск вже попрощався з більшою частиною керівного складу, включаючи головного виконавчого директора Парага Агравала, фінансового директора Неда Сігала та старших юристів Віджаю Гадде та Шона Еджетта. У наступні дні звільнилися також директор з маркетингу Леслі Берланд, директор по роботі з клієнтами Сара Персонет і Жан-Філіп Мае, який був віцепрезидентом з глобальних клієнтських рішень.

Джерела Bloomberg стверджують, що решту керівників попросили скласти списки працівників у їхніх командах, яких можна було б скоротити. Старших співробітників команд з розробки продукту попросили скоротити чисельність персоналу на 50%. Інженери та директори Tesla вже переглянули ці списки – їх складали на основі вкладу окремих осіб у код Twitter за час їхньої роботи в компанії. Оцінка проводилася як персоналом автовиробника, так і менеджерами соцмережі.

Серед інших змін, які Маск впроваджує в компанії – підвищення ціни та зміна умов передплати Twitter Blue. Відтепер сервіс коштуватиме $8 на місяць (замість $4,99) для США (в інших країнах ціна коригуватиметься відповідно до “паритету купівельної спроможності). Пріоритетна передплата також буде доступна для всіх (а не лише для віп-користувачів): крім значка перевіреного профілю (з “синьою галочкою”) підписники отримають доступ до довших аудіо- та відеодописів та бачитимуть вдвічі менше реклами.

Попередньо називалася інша сума – $19,99 – але така вартість передплати викликала критику зі сторони користувачів, зокрема і знаменитих. Письменник Стівен Кінг написав: “До біса це, хай вони мені платять”.

Маск своєю чергою запропонував меншу вартість та реагує на подальшу критику традиційно – мемами:

Маск також створить «раду модерації контенту» – саме вона прийматиме рішення про розблокування акаунтів (зокрема, й сторінки Дональда Трампа). У твіті в п’ятницю Маск сказав, що рада матиме “дуже різноманітні” точки зору – жодних інших подробиць щодо того, скільки учасників буде у раді, як їх оберуть та чим орган відрізнятиметься від команд модерації вмісту та політики (які вже існують в компанії), не було опубліковано.

8 соцмереж — альтернатив Twitter (для тих, кому не подобається Ілон Маск😉)

Disqus Comments Loading...